Beckham sõlmis eelmisel aastal jalgpalli MM-i võõrustava Katariga umbes 170 miljoni euro suuruse lepingu, mille kohaselt on ta rikka naftariigi kultuurisaadikuks.

Eelmisel laupäeval avaldati sotsiaalmeedias video, milles endine jalgpallitäht tutvustas Katari pealinna Dohat ja kõrbepiirkondi. Beckham kirjeldab nähtut ja kogetut kui „täiuslikku kogemust“.

Katar on saanud viimastel aastatel kõvasti kriitikat inimõiguste rikkumise pärast. Jalgpalli MMi ehitusprojektid on toonud riigi veelgi suurema tähelepanu alla, sest Guardiani mullu avaldatud info kohaselt on ehitustööd nõudnud 6500 võõrtöölise elu. Lisaks on olulisi probleeme tuvastatud ehitajate töötingimuste ja tasu maksmisega.

Suurem osa Katari mängude staadioneid, rajatisi ja infrastruktuure on ehitatud välistööjõu abil. Enamus inimesi on toodud Indiast, Pakistanist, Nepalist, Bangladeshist, Filipiinidelt ja Sri Lankalt.

Lisaks välistööjõu kuritarvitamisele on Kataris suuri inimõiguste probleeme näiteks seoses naiste ja seksuaalvähemustega.

Human Rights Watchi teadur Rothna Begum kutsus Beckhamit ja teisi tuntud inimesi üles, et nad räägiks ka Katari probleemidest. „Kuulsused, kellele makstakse Katari reklaamimise eest, ja kes tunnevad, et nad on naiste ja teiste tagakiusatute poolel, peaksid kasutama võimalust ja minema võimulolijate juurde, et riigis toimuva kohta aru nõuda,“ ütles Begum.