Leedukad olid veel lõpuveerandi keskel ees 78 : 73, kuid kohtumise lõpp kuulus kindlalt sloveenlastele.

Mängu üks otsustavaid hetki oli minut ja 50 sekundit enne lõppu Leedu 81 : 86 kaotusseisus, kui Domantas Sabonisele vilistati rünnakul Luka Doncici vastu ebasportlik viga. Küünarnukiga näkku saanud Doncic tabas siis kaks vabaviset ja vahe kärises seitsmepunktiliseks.

Mike Tobey viskas Sloveenia resultatiivseimana 24 punkti ja hankis kaheksa lauapalli. Doncic panustas võitu 14 punkti (sh kolmesed 12% ehk kaheksast üks), 10 resultatiivset söötu, kuus lauda ja kolm vaheltlõiget. Vanameister Goran Dragići arvele kogunes 19 silma.

Mindaugas Kuzminskas ja Marius Grigonis tõid Leedule vastavalt 19 ja 18 punkti.

Leedu peatreener Kazys Maksvytis rõhutas kaotuse järel pallikaotuste rolli: „Nad said 25 punkti pärast meie pallikaotusi ja nad võtsid ka ründelauda.“

Kuzminskas oli veelgi kriitilisem: „Me tegime nii palju eksimusi. Kuna on 1. september, siis me mängisime nagu esimese klassi lapsed.“

Sloveenia korvpallurid sõitsid seejuures mängule taksodega, sest nende Kölni hotelli ette tavapärast korraldajate bussi ei ilmunudki. Pärast 20-minutilist ootamist hüppasid pallurid taksodesse, et mängusaali sõita.

Samas C-alagrupis on Bosnia ja Hertsegoviina võitnud Ungarit 95 : 85. Veel on selles grupis Saksamaa ja Prantsusmaa.