Kalev/Cramo osaleb tänavu FIBA Europe Cupi kvalifikatsioonis, nüüd kinnitati ka ENBL-is mängimine.

Kui suve keskel sai selgeks, et meeskond osaleb „Fiba Europe Cup“ kvalifikatsiooniturniiril, siis klubi juhtkond langetas otsuse kandideerida ka eelmisel hooajal loodud ENBL sarjas osalemiseks, kus lisaks Kalev/Cramole osaleb Eestist ka TalTech/Optibet ning teist aastat järjest Tartu Ülikool Maks & Moorits. Korraliku arenguhüppe teinud liigas osaleb tänavu 16 meeskonda, kelle hulgas on hetkel kinnitatud neli võistkonda Poolast, üks Tsehhist, üks Leedust ja üks Ukrainast ning samuti on oma osalise kinnituse andnud ka Kalev/Cramoga FEC kvalifikatsiooniturniiril osalev Kosovo meeskond Sigal Prishtina, seisis pressiteates.

Kalev/Cramo mänedžeri Ramo Kase sõnul sai erinevate liigade kohta suvel palju uurimistööd tehtud. „Kui selgus, et Fiba Europe Cup põhiturniirile me otse peale ei saa, siis võtsime vastu otsuse, et mängime kindlasti ka ENBL turniiril. Isegi kui Fiba Europe Cup kvalifikatsiooniturniir õnnestub, siis mängude arv ei ületa meie eelmiste hooaegade mängude arvu,“ märkis Kask. „Tänu nendele liigadele saame oma fännidele ning mängijatele pakkuda võimalikult tugevaid ja huvitavaid vastaseid tänavusel hooajal.“

Meeskond alustab oma hooajaeelseid mänge 14. septembril, kui suletud uste taga toimuvas mängus kohtutakse soomlaste Seagulls meeskonnaga. Esimene võimalus meeskonda oma silmaga mängimas näha on Tallinna Karikal, kus tänavu osalevad lisaks Kalev/Cramole soomlaste Salon Vilpas, Tallinna Kalev/Audentes ja TalTech/Optibet. Mängud toimuvad Kalevi Spordihallis 16. ja 17. septembril.

Viimase hooajaeelse mängu peab Kalev/Cramo 21. septembril, kui Vilniuses minnakse vastamisi valitseva Leedu meistri BC Rytasega.

Hooaeg algab ametlikult 27. septembril, kui Jonavas kohtutakse Europe Cupi kvalifikatsiooniturniiril KK Cedevita Junior meeskonnaga.

Kalev/Cramo läheb 2022/23 hooajale vastu järgmises koosseisus: tagaliinis Martin Dorbek, Oleksandr Kovliar, Alterique Gilbert, Wes Van Beck, Kaspar Kitsing, eesliinis Hugo Toom, Artur Konontšuk, Tanel Kurbas, Kristjan Kitsing, Taavi Jurkatamm, Martins Meiers ja Zigmars Raimo.