Põnevuskohtumine leiab aset Artur Ashe'i nimelise peaväljaku õhtuse sessiooni avamänguna ehk saab Eesti aja järgi alguse kell 2 öösel.

Kontaveit alustas aasta viimast suure slämmi turniiri 6 : 3, 6 : 0 võiduga rumeenlanna Jaqueline Cristiani (WTA 77.) üle. Williams alistas aga avaringis Montenegro tennisisti Danka Kovinici (WTA 80.) numbritega 6 : 3, 6 : 3.

„Ma olen väga põnevil! Elasin talle täna väga kaasa. Ma pole temaga kunagi mänginud. See on ju viimane võimalus. Parem hilja kui mitte kunagi! Atmosfäär tuleb kindlasti imeline. Tuleb üks neist matšidest, kus mul mingit pinget peal ei ole – mul pole selliseid mänge sel aastal palju olnud. Saan seda nautida ja mängida nii hästi, kui ma suudan,“ sõnas Kontaveit pärast Cristiani alistamist, et ootab väga karjääri lõpetava Williamsiga madistamist.

Kihlveokontorites peetakse Kontaveiti selle matši favoriidiks. Ühes Eesti ennustusportaalis on eestlanna võidukoefitsient hetkel 1.52, Williamsil 2.55.

40-aastane Williams on ESPN-i andmetel maailma teisi numbreid konkurentsist lülitanud rohkem kui ükski teine tennisist alates edetabelisüsteemi algusest ehk 1975. aastast. Eestlannaga sama staatusega mängijaid on ameeriklanna saagiks langenud 47, seejuures alates 2007. aastast viimasest 24 korrast 22.