Lõuna-Prantsusmaa Auvergne'i piirkonna mägistel maastikel ootas täna sõitjaid ees viis kiiruskatset ning koos ülesõitudega tuli läbida 286 kilomeetrit. Esimene sõitja startis kell 7.30 hommikul ja sõidupäeva pikkuseks oli ligi kaheksa tundi.

„Seda ISDE-t ei anna eelmise aastaga võrreldagi,“ ütles Priit Biene (E2, Husqvarna). „Väga raske rada ja pikk päev.“

Biene, kes sõitis üldarvestuses meie meeskonna liikmetest kokkuvõttes välja kiireima aja ja oli 104., lisas, et seadistas pärast eelmisel nädalal jalgsi siinsete radadega tutvumist oma mootorratta kiirete sirgete läbimiseks ning seetõttu ei tulnud täna kurvide võtmine sugugi välja. Homme hommikul on plaanis amorte ümber seadistada ja Priit loodab, et seeläbi paranevad ka katsete ajad.

Ainsa meie sõitjana elas teisel katsel kukkumise üle Veiko Rääts (E1, KTM). „Teisel katsel õnnestus otse üle pea panna ja siis mul läks seal natuke aega, enne, kui hingata sain,“ ütles Rääts. „Kaotasin seal palju aega.“

Ülejäänud katsed läksid tal hästi ja pärast paariaastast vigastuspausi tänavu taas endurot sõitma hakanud Rääts tundis head meelt selle üle, et oli teistel katsetel oma meeskonnakaaslastest kiirem.

Tänavu esmakordselt ISDE-l osalev Hendrik Talviku (E2, KTM) oli juba enne võistluse algust suures ootusärevuses ja jäi oma esimese päevaga väga rahule. Suuri eksimusi ei tulnud, ta võttis kõike mõistusega ja jõudis kenasti finišisse.

„Esimene päev oli äge, aga väsitav. Ülesõidud olid kohati keerulised, pole harjunud sellist kivist ja mägist rada sõitma,“ ütles Talviku. „Katseid läbi jalutades tundusid paar kohta hullud, aga sõitma hakates nii hullu polnudki ja sain sõitu nautida.“

Jüri Triisa (E3, KTM) kommentaar oli lühike: „Püsisin ilusti püsti, nautisin rada ja ilma. Aga homme tahan kindlasti kiirem olla.“

Üldarvestuses oli Biene täna 104., Talviku 111., Rääts 114., Triisa 123. Individuaalselt oli kõigil katsetel kiireim hispaanlane Josep Garcia ja ka Hispaania rahvuskoondis oli meeskonnaarvestuses esimene.

Homme sõidetakse ISDE-l sama 286 km pikkune ring nagu tänagi.