Kontaveit läks avasetti servimurdega 3 : 1 juhtima, kuid loovutas siis kohe ka enda pallingu ning lubas rumeenlannal 3 : 3 viigistada. Teise servimurde tegi Kontaveit 4 : 3 eduseisu 5 : 3-le kasvatades ning oma servi hoides tõmbas ta avasetile joone alla.

Teises setis oli vaid üks geim, mille Cristian suutis tasavägisena hoida (kolmas geim), kuid Kontaveit tegi järjekordse servimurde ja hoidis siis enda pallingut juba nulliga. Pärast seda polnud matšivõitjas enam mingit kahtlust.

Tund ja seitse minutit kestnud mängus lõi Kontaveit kolm serviässa, aga tegi ka kuus topeltviga. Sama palju topeltvigu kogunes ka Cristianil. Esimene serv õnnestus eestlannal 54% ulatuses (vastasel 46%), kuid esimese servi punkte võitis ta selgelt kindlamalt (85% vs 67%). Teine serv oli kehvapoolne mõlemal mängijal (Kontaveit 39%, Cristian 24%). Seitsmest murdepallist realiseeris Kontaveit viis, rumeenlanna vaid neljast ühe.

Nii äralööke kui ka lihtvigu kogunes Kontaveidil 20. Cristian tegi 10 äralöögi kõrval 18 lihtviga. Kõikidest punktidest võitis Kontaveit 58, rumeenlanna 38.

„Kohe algusest peale tundus, et kaks kiiret ja vihast said omavahel kokku. Kiire tempo ja pall sobisid mõlemale hästi, aga Anett oli lisaks ka veel ise kiire,“ kommenteeris tenniseekspert Riho Kallus.

„Kui Anett oli avasetis 4 : 3 peal, mängis Cristian ühe kehvema servigeimi ning siis hoidis Anett enda servi ülikindlalt ning alustas teist geimi fantastilise tõrjegeimiga. Sealt edasi pani ta juba teise käigu sisse. Mina arvan küll, et see oli tema kõige parem mäng pärast haiguspausi.“

Kontaveiti matši ajal peaväljakul alanud kohtumises võitis Serena Williams Montenegro mängijat Danka Kovinici 6 : 3, 6 : 3. Pole ilmselt kahtlustki, et Williamsi mäng maailma teise reketiga paigutatakse kolmapäeval õhtusele sessioonile. Küsimus on ainult selles, kas õhtuse sessiooni esimeseks või teiseks mänguks.

Kui otseblogi kohe ei avane, oota palun veidi või uuenda lehte!

Cristian pidas oma viimase matši veebruaris Doha WTA 1000 turniiril, kus sai teises ringis venelanna Daria Kasatkina vastu mängides teises setis ränga põlvevigastuse, lahkudes väljakult ratastoolis.

Väike küsimärk ripub ka Kontaveiti vormi kohal, sest Eesti esireket taastus kaua kevadel läbi põetud koroonast ning selle nahka läksid tal ka eelmised kaks suure slämmi turniiri French Open ja Wimbledon. Pariisis kaotas ta avaringis austraallannale Ajla Tomljanovicile, Londonis alistas avaringis ameeriklanna Bernarda Pera, kuid kaotas teises ringis sakslannale Jule Niemeierile.

Pärast Wimbledoni on Kontaveit jõudnud Hamburgi WTA 250 turniiril finaali, kaotades seal Perale, ning Praha sama kategooria turniiril veerandfinaali, kuid kahel Põhja-Ameerikas peetud WTA turniiril sai ta kolme matši peale vaid ühe võidu, alistades 3 : 6, 0 : 3 kaotusseisust Kaia Kanepi US Openi avaringi vastase Tereza Martincova.

Teises ringis võib Kontaveit vastamisi minna karjääri lõpetava 23-kordse slämmivõitja Serena Williamsiga, kes kohtub täna peaväljakul Montenegro tennisisti Danka Koviniciga (WTA 80.) – see mäng peetakse Eesti aja järgi algusega kell 2 ning kindlasti saab sellele kaasa elada Eurospordi vahendusel.

Kontaveit võib hea õnne korral väljakule astuda tund varem, sest tema matš on paigutatud 17. väljaku viimaseks ehk neljandaks kohtumiseks märkega „mitte enne 18“ (Eesti aja järgi 1). Kui varasemad mängud – naiste üksikmäng ja kaks meeste üksikmängu – peaksid pikemaks venima, peavad ka Kontaveit ja Cristian ootama.

Enne turniiri andis Kontaveit lühikese intervjuu ERR-ile, kus hindas oma ettevalmistust turniiriks kordaläinuks. „Mul on nüüd olnud kuskil kümme päeva aega trenni teha. Peale Cincinnati turniiri võtsin paar päeva aega puhkamiseks ja harjusin oludega. Olen nüüd päris korralikult trenni teinud. Ma arvan, et ettevalmistus on okei olnud,“ rääkis ta.

„Viimased võistlused olid päris keerulised ja ei läinud päris nii, nagu oleks tahtnud. Aga eks see on spordi osa: vahepeal läheb paremini, vahepeal kehvemini. Eks tuleb edasi vaeva näha ja viimased päevad on tunne parem olnud.“