Soome sai mäletatavasti Saku Suurhallis Eesti koondisest jagu 76:68, kuid ainult sellest MM-i koha kindlustamiseks ei piisanud. Saksamaa võttis päeva esimeses mängus üllatavalt kindla 90:71 võidu sloveenide üle. Soomlased pidid seega õhtul kaasa elama naabritele rootslastele, kes saidki hilisemas J-alagrupi kohtumises jagu Iisraelist tulemusega 93:83.

Kuna Soomel on omavahelistes mängudes parem seeria nii Sloveenia kui Rootsi vastu, tähendab see, et Soomel on J-alagrupis koht esikolmikus tagatud. Seega ei saa enam miski vääratada soomlaste pääsu MM-ile.

Praktiliselt on koht MM-il olemas ka Saksamaal, kellel on sarnaselt Soomele koos seitse võitu ja üks kaotus. Siiski on Saksamaal veel matemaatiline šanss MM-ilt välja jääda, aga see on ülimalt väike.

Sloveenial on kolmandana viis võitu ja kolm kaotust ning nemad pääseksid praeguse seisuga grupist viimasena MM-ile. Neid jälitavad Iisrael (kolm võitu, viis kaotust), Rootsi (kolm võitu, viis kaotust) ja Eesti (kaks võitu, kuus kaotust).

Soome on MM-il varasemalt mänginud korra, 2014. aastal. Toona saadi alagrupis ühe võidu ja nelja kaotusega USA, Türgi, Dominikaani Vabariigi, Uus-Meremaa ja Ukraina järel viimane koht.

2023. aasta MM peetakse 25. augustist 10. septembrini Filipiinidel, Jaapanis ja Indoneesias.

Soome kuulub sel nädalal algaval EM-il ühte alagruppi Serbia, Tšehhi, Poola, Iisraeli ja Hollandiga.