Lisaks lauavõitlusele on need kaks selged murekohad, mida Eestil tuleks EM-il vältida. Paraku on see lihtne vaid teoorias.

Võtame näiteks lihtsad korvid, mida kingiti vastastele pärast juba peaaegu käes olnud lauapalli ära pudistamist. Eriti torkas see silma neljapäevases kohtumises Sloveeniaga, mõned eksimused tulid sisse ka Soome vastu.

„Tuleb tähelepanelik olla. Agressiivsuse ja valmisoleku pealt saab selliseid eksimusi vähendada. Samas ei saa neid täielikult elimineerida. Seda juhtub kõigil. Vahet pole, mis tasemel - olgu see NBA või Eesti teine liiga,“ rääkis Kotsar.

Soome vastu vähendas peatreener Jukka Toijala tagapaari Kerr Kriisa ja Kristian Kullamäe platsil koos viibitud aega. Näiteks teise poolaja algviisikus oli Kullamäe asemel Henri Drell. Pikemat koosseisu on sel suvel ka varem kasutatud. Kaitses Eesti sellega võidab, rünnakul pigem kaotab. Neljandal veerandil, kui Drell oli eemaldatud ja Eesti kaotusseisu jäänud, pani Toijala Kriisa ja Kullamäe uuesti koos väljakule tagasi.

Pikka koosseisu näeme ilmselt rohkelt ka EM-il. Kotsari hinnangul annab selline lahendus Eestile eripära.

„Ma arvan, et see toimib. See teeb meid natuke unikaalsemaks. Saame kaitses rohkem vahetada ja rünnakul pikemaid mehi pukki viia. See võib meile anda väikese üllatuseelise,“ lausus Kotsar.

Eesti sõidab Milanos peetavatele EM-i C-alagrupi mängudele kolmapäeval. Esimene vastane on Itaalia, kellega kohtutakse reedel.