Sõit sai tulise alguse juba esimestes kurvides, kui stardiga kolmandaks tõusnud Lewis Hamilton (Mercedes) üritas Kemmeli sirge lõpus Fernando Alonsost (Alpine) mööduda. Seitsmekordne maailmameister ei jätnud kahekordsele maailmameistrile aga kurvis ruumi ning põhjustas tõsise kokkupõrke.

Kuigi Alonsol õnnestus võistlust jätkata, siis Hamiltonil nii hästi ei läinud ning tal tuli oma rikkis masin raja äärde parkida. „Täielik idioot! Me tegime suurepärase stardi, aga see tüüp oskab ainult esikohal sõita,“ võttis Alonso raadioside vahendusel intsidendi kokku.

Võistluse võitnud Verstappen kerkis liidriks 18. ringil, kui suutis ilma raskusteta Carlos Sainzi Ferrarist mööduda. Varsti pärast seda tegi Sainzi vastu möödasõidu ka Sergio Perez, mis kindlustas Red Bullidele kaksikvõidu. Kolmanda poodiumiastme hõivas Sainz, kes edestas finišis George Russellit (Mercedes) kahe sekundiga.

Viiendana jõudis finišisse Charles Leclerc (Ferrari), kes sai aga boksiteel kiiruse ületamise eest viiesekundilise karistuse ning pidi lõpuks leppima Alonso järel kuuenda kohaga.

Punkte teenisid Belgiast veel Esteban Ocon (Alpine), Sebastian Vettel (Aston Martin), Pierre Gasly (AlphaTauri) ja Alexander Albon (Williams).

MM-sarja liidrina jätkab Verstappen, kes kasvatas oma punktisumma 284 peale. Teiseks kerkis 191 silmaga Perez, kolmas on 188 punktiga Leclerc ning neljas 171 punktiga Sainz.

Enne sõitu:

Kvalifikatsiooni kiireim oli küll Max Verstappen (Red Bull), aga hollandlane sai mootorikomponentide vahetamise eest karistada. Nii alustab ta sõitu 15. kohalt. Tema kõrval 16. kohalt stardib samuti karistada saanud Charles Leclerc (Ferrari).

Tänast sõitu alustavad esireast Sainz ja Sergio Perez (Red Bull). Nende selja taga võtavad koha sisse Fernando Alonso (Alpine) ja Lewis Hamilton (Mercedes) ning kolmandast reast stardivad George Russell (Mercedes) ja Alex Albon (Williams).