NBA-s Cleveland Cavaliersis leiba teeniv Markkanen on sel suvel olnud koondise eest suurepärases hoos. Kontrollmängus viskas ta Ukraina vastu koguni 42 punkti, neljapäevases MM-valikmängus aitasid tema 28 punkti ja 9 lauapalli Soomel alistada tulemusega 79:73 Iisraeli.

Markkaneni pidurdamisega tuleb tegeleda kogu meeskonnal, aga kõige olulisemaks võib kujuneda just Kotsari ja Tassi panus. Kotsar mängis tema vastu 2018. aastal Soomes peetud sõprusmängus, Tass Markkaneniga väljakul seni kohtunud pole.

„Nii mina kui tema on mängijana nelja aastaga edasi arenenud,“ ütles Kotsar. „Temaga tuleb olla füüsiline ja aktiivne, nagu iga pikaga. Tuleb lihtsaid korve limiteerida.“

„See ei ole ühe, vaid viie mehe kaitse,“ märkis Tass. „Kõik peavad abistama. Viimasel ajal on Markkanenil päris hea hoog sees olnud - alla 20 punkti pole ta väga visanud.“

***

Eesti - Soome MM-valikmäng algab Saku Suurhallis pühapäeval kell 18. Pääsmed on saavadaval Piletitaskus.

Laupäeva lõunal peetud Eesti treeningu lõpus tegi pöidlale haiget ääremängija Sander Raieste. Õnneks midagi tõsist ei juhtunud ja pärast väikest tohterdamist naasis ta väljakule viskama.

Fotod Eesti treeningust: