Lõiv alustas võistlust sõites stabiilselt 15.-20. koha piirimail. Seejärel aga kukkus eestlanna põlvele, mis oli juba varem autoavariist haige. Miinus kaks ringi tähendas, et protokolli läks kirja 29. koht. Peale võistlust läks Lõiv haiglasse kontrolli.

Maailmameistriks krooniti kodupubliku suureks rõõmuks Pauline Ferrand Prevot, kes võttis rünnaku ette seitsmendal ringil üheksast. Lõpuks pälvis prantslanna esikoha ajaga 21 minutit ja 56 sekundit. Kuuendal ringil libedatel kividel kukkunud šveitslanna Alessandra Keller kaotas võitjale 18 sekundiga ja sai teise koha ning ameeriklanna Gwendalyn Gibson 21 sekundiga, pälvides pronksi. Tiitlikaitsja Sina Frei sai 15. koha, kaotades võitjale ühe minuti ja 36 sekundiga.

Eliitmeeste sõidus läks maailmameistritiitel Uus-Meremaale, kui Samuel Gaze võidutses ajaga 22 minutit ja 21 sekundit. Teise ja kolmanda koha teenisid šveitslased Filippo Colombo (+0.03) ja Thomas Litscher (+0.07). Tiitlikaitsja Christopher Blevins sai tänavu 16. koha (+0.30).

Olümpiakrossid sõidetakse pühapäeval. Eliitnaistele antakse Eesti aja järgi start kell 14 ja eliitmeestele 16.15.

Eesti Jalgratturite Liit tänab toetajaid Höövelliist, Schenker, Scania, Rand ja Tuulberg Grupp, Jetoil, Standard, Hearum.