Sohlberg töötab samuti M-Spordis sõitva Gus Greensmithi treenerina ning tal on rallimaailmas laialdased tutvused. Soomlane, kes käib kõigil MM-etappidel kohal, oli täna Breeniga kirjavahetuses.

„Saatsin täna Breenile väga pika sõnumi. See oli ilus vastus. Craig hindas seda, et keegi mõtleb ka tema peale. Muidugi ei taha ma täpselt öelda, mida ma kirjutasin, aga minu põhisõnum oli, et ta peab kõigest sellest jamast üle olema,“ rääkis 44-aastane Sohlberg rallisõitja Ville Pynnöneni Twitchi ülekandes.

Sohlbergi sõnul üritavad M-Spordi juhid Malcolm Wilson ja Richard Millener Breeni meeskonnast „välja suitsetada“, kuigi iirlasel on tiimiga leping veel järgmise aasta lõpuni.

„See kohtlemine, mida ta (Breen) seal meeskonnas hetkel kogeb... Breen ei vaja seda raha, et saaks oma eluga edasi minna. Mina igatahes vajutaksin lülitit, kui oleksin Breeni asemel. Ma ütleksin sellele ülemusele, et hoidku suu kinni ja mingu sõitku ise,“ soovitas Sohlberg.

Tema sõnul meenutab olukord kangesti eelmist hooaega, mil M-Spordi bossid sõid välja soomlase Teemu Sunineni: „Tema kohtlemine on samal tasemel, lihtsalt Sunineni koopia. Pärast viimast väljasõitu ei öelnud kumbki (Millener ja Wilson) Breenile sõnagi...“

Sohlberg paljastas ka, et M-Spordi meeskonna Belgia ralli eelne testisõit läks väga kehvasti, sest Breeni auto lagunes pidevalt ära. Iirlane sai seetõttu testida vaid 30 kilomeetrit. Greensmithil oli sama nukker olukord, kuid ta suutis siiski läbida umbes 60 km.

„Igaüks mõistab, kui oluline on võistluseks ettevalmistus ja testimine, et saaksite testiprogrammi läbida ja neid asju proovida,“ rõhutas Sohlberg.

Kuulduste järgi tahab M-Sport oma uueks esisõitjaks teha Hyundai meest Ott Tänakut. Sohlbergi hinnangul peaks Breen Tänaku iseloomust õppima ja tiimijuhtidele vastu astuma.

„Ta (Breen) on liiga kena kutt. Malcolm sööb sellise tüübi elusalt ära. Craig peaks olema kõvema iseloomuga, nagu näiteks Tänak, kes julgeb öelda: „miks sa mulle sellise masina andsid – andke mulle korralik tööriist, kui tahate, et ma oma tööd korralikult teeksin“. Malcolmile tuleb julgeda ära öelda,“ sõnas Sohlberg.

Millener kinnitas hiljuti DirtFishile, et viimased kolm MM-rallit avariiga lõpetanud Breeni koht M-Spordis pole hetkeseisuga ohus.