Rahvusvaheline Suusaliit FIS avaldas oma kodulehel erinevate talialade juunioride maailmameistrivõistluste toimumisajad ning freestyle-suusatamise juunioride MM-i korraldamise õigus anti Uus-Meremaale (Wanaka), kus talv on teatavasti meie suvekuudel.

Hooaja 2022/23 juunioride MM toimub seega alles 2023. aastal 22. augustist kuni 10. septembrini ehk tegelikkuses peetakse 2022/23 hooaja juunioride MM 2023/24 hooaja alguses. Seega muutus Sildaru algava hooaja võistlusprogramm veidike hõredamaks.

Henry Sildaru on seni osalenud kahel juunioride MM-il. 2021. aastal Krasnojarskis saavutas Sildaru rennisõidus esikoha ning võitis pargisõidus pronksmedali. Lisaks teenis ta Big Airis kuuenda koha. Krasnojarski MM-ile jätsid koroonaviiruse tõttu aga mitmed tippriigid eesotsas USA, Kanada ja Uus-Meremaaga sõitmata.

Tänavu kevadel Leysinis toimunud juunioride MM-il teenis Sildaru rennisõidus viienda, Big Airis seitsmenda ja pargisõidus 18. koha. Pargisõidu finaalis kukkus Sildaru mõlemal katsel, kvalifikatsioonis oli ta saanud samas teise koha.

Freestyle-suusatajate täiskasvanute MM on algaval hooajal kavas 15. veebruarist kuni 6. märtsini Gruusias Bakurianis.

Samas on Sildarul eeloleval talvel võimalik osaleda ka Euroopa noorte olümpiafestivalil, mis peetakse 21.-28. jaanuarini. Freestyle-suusatamise alad on kavas Itaalias Ravasclettos.