Venemaa GP kuulus F1 sarja alates 2014. aastast. Tänavu märtsis otsustasid F1 sarja juhid, et sel aastal Sotši ringrajal vormel 1 etappi ei korraldata. Põhjuseks agressorriigi sõjaline sissetung Ukrainasse.

Hiljuti teatas F1 tegevjuht Stefano Domenicali, et venelased võivad edaspidi etapi korraldamisest suu puhtaks pühkida. „Olen alati uskunud, et ära iial ütle iial. Selles olukorras saan aga teile lubada: me ei jätka venelastega läbirääkimisi,“ rääkis Domenicali sakslaste Bildile. „Enam Venemaal võidusõitu ei toimu.“

Venemaa GP promootor Aleksei Titov teatas kohalikule uudisteagentuurile TASS, et ootavad F1-lt tagasi raha lepingu enneaegse lõpetamise eest. „Võlg on jätkuvalt olemas, see on selge ja meie seisukoht pole muutunud,“ rääkis Titov. „Ootame raha tagasi sõltumata F1 juhtide seisukohast.“

Titovi sõnul on Domenicali sõnavõtt poliitiline otsus, millel pole spordiga mingit pistmist. „Meie suhted tuleviku osas on vägagi ebaselged,“ jätkas ta.

Viimasel kaheksal aastal võisteldi Venemaal Sotši ringrajal. Kõik kaheksa etappi võitsid Mercedese sõitjad, Lewis Hamilton sai viis, Valtteri Bottas kaks ning Nico Rosberg ühe võidu.

Jaga
Kommentaarid