Eelmine Ukraina kõrgliigahooaeg jäi pooleli detsembris, kui algas plaaniline talvevaheaeg. Veebruaris tungisid aga riiki Vene väed ning liigaga enam jätkata ei saanudki.

Õhurünnakute ohu tõttu peetakse kõik mängud pealtvaatajateta ning sireenide kõlades peavad mängijad jooksma pommivarjendisse. Igal mängul on esindatud ka sõjaväeametnikud ning kui õhuhäire kestab rohkem kui tund aega, otsustavad nad koostöös kohtunikega, kas oodata veel veidi või lükata mäng edasi.

„Häire korral on meil omad reeglid. Me peame varjuma maa alla. Kuid meeskonnad ja mängijad on uhked, et hooaeg algab,“ rääkis Šahtari kapten Taras Stepanenko esmaspäeval telefoniintervjuus AP-le. „Me oleme valmis, me oleme tugevad ning me peame kogu maailmale näitama, milline on Ukraina võidutahe.“

Ukraina kõrgliigas lööb tänavu kaasa 16 meeskonda. Loobuma pidid Tšernihivi Desna ja Mariupol, kelle linnades venelased kõige suurema purustustöö on korraldanud.

Kõik liigamängud peetakse Kiievis ja selle lähistel. Matše kantakse üle kohalikus televisioonis, YouTube'is ja Setanta kanalil.