Alles hiljuti toimus Saudi Araabias poksijate Oleksandr Ussõki ja Anthony Joshua tiitlimatš, mis tõi riiki hulganisti välismeediat ning andis sealsetele ametnikele võimaluse tutvustada veelgi ambitsioonikamaid plaane.

Prints Abdulaziz rääkis AFP-le, et hetkel keskendutakse 2034. aasta Aasia mängude korraldamisele, mis toimuvad esmakordselt Riyadhis. Nende võistluste eduka läbiviimise järel seatakse pilk juba maailma suurimale spordipeole.

„Oleme valmis ROK-iga sellest tulevikus rääkima. Arvan, et Saudi Araabia on näidanud, et suudame selliseid üritusi korraldada. Kahtlemata, olümpia oleks meie jaoks ülim eesmärk. Oleme sellele avatud ning ma arvan, et see on võimalik.“

Samuti unistab Saudi Araabia jalgpalli MM-ist, mille korraldusõigust võidakse taotleda koos Egiptusega.

Samal ajal pole maailm unustanud ajakirjaniku Jamal Khashoggi mõrva 2018. aastal Istanbuli Saudi Araabia konsulaadis, mis on vaid üks näide inimõiguste rikkumisest selles problemaatilises naftariigis.

„Me areneme. Me liigume parema ühiskonna ja parema elukvaliteetedi, parema riigi ja tuleviku suunas,“ pareeris prints Abdulaziz „spordipesu“ ehk suurte spordiüritustega inimõiguste probleemide vaiba alla peitmise süüdistusi.

„Ja faktid näitavad, et nende ürituste korraldamine toob kasu meie inimestele ja nendele muutustele, mis Saudi Araabias toimuvad.“