Ta võitis mõlemad sõidud suure edumaaga ning kindlustas tiitli juba esimese sõiduga. „Täna oli ideaalne päev ja ideaalne hooaeg Eesti meistrivõistlustel,“ ütles neljal etapil maksimaalsed 200 punkti teeninud Saar pärast võistlust.

Tänaseks on Saare meeskond pärast paar aastat tagasi toimunud masinavahetust kõik selle head ja vead suutnud üles leida ning nagu tulemusest näha, õnnestus tehnilisi probleeme sel aastal vältida.

Saart ootavad sel nädalavahetusel ees 12-tunni meeskondlik kestvussõit Prantsusmaal, millele järgnevad kaks viimast quadide Euroopa meistrivõistluste etappi ja Rahvuste kross — kõik nii Saare enda kui neist viimane ka Eesti rahvuskoondise jaoks väga olulised võistlused.

Eilse etapi kokkuvõttes oli teine Saare kaaslane rahvuskoondises, suurte kogemustega Priit Järvloo (Kawasaki, Sõmerpalu MK) ja kolmas Rasmus Sõna (KTM, Äksi39Team). Meistrivõistluste kokkuvõttes järgnesid Saarele kaks noort sõitjat, Karl Robin Rillo (Yamaha, RedMoto Racing, 150 p) ja kolmas Sõna (136 p).

Pühapäeval selgusid Tihemetsas Eesti meistrid ja karikavõitjad kokku 13 masinaklassis.

Klassis Quad 100 krooniti 147 punktiga Eesti meistriks Ruben Vestung (Honda, RedMoto Racing), kes tunnistas, et esimeses sõidus tegi ta päris ohtliku apsu, kuid õnneks läks kõik hästi ja tuli ka etapivõit. Mõne nädala eest võitis sama noormees tiitli ka Läti meistrivõistlustel.

Eile oli teine Martin Kähr (Honda), Karl Koho (Honda, Äksi39Team) sai esimeses sõidus kehva stardi ja suutis end sõidu lõpuks viimaselt kohalt kolmandaks sõita. Kolmanda koha sai ta ka teises sõidus. Meistrivõistluste kokkuvõttes järgnesid Vestungile Koho (125 p) ja Kähr (118 p).

MX Naised klassis võitis 192 punktiga tiitli Kadri Ehamäe (Yamaha, SK Yamaha Keskus), kes võitis mõlemad sõidud. Teises sõidus tegi ta Karleen Randverist (Honda, Otepää Motoklubi) osava möödasõidu välimisest soonest, kommenteerides ise hiljem, et plaanis möödasõiduks hoopis teist kohta, kuid kuna Karleen hoo selles kohas nii maha pidurdas, otsustas ta võimalust kasutada. Kadri oli seda õnnelikum, et viimase aasta jooksul on teda kimbutanud vigastused, mis ei ole lasknud realiseerida seda hoogu, milleks tütarlaps võimeline on ega hooajaks korralikult ette valmistuda. Eilse etapi kokkuvõttes olid poodiumil Ehamäe, Randver ja Carita Lomp (Husqvarna, Pärnu Motoclub) ning samasugune oli järjestus ka meistrivõistluste kokkuvõttes.

ATV Lapsed klassi Eesti meister on 193 punktiga Pätrik Ilm (Cobra, Linnamäe Krossiklubi) Ramos Sokolovi (128 p) ja Roberts Trautmanise (126 p) ees. Quad Juunior klassis heitlesid omavahel kaks lätlast, võitis Karlis Straubergs (KTM), teine oli Martins Puhalskis (Husqvarna, Läti).

Karikavõistluste klasside esikolmikud Tihemetsa finaaletapil ja hooaja kokkuvõttes:


MX Hobi

1. Aron Annerviek (KTM, Pärnu Motoclub)

2. Mati Nuut (Husqvarna, Pärnu Motoclub)

3. Carl-Markus Merits (Yamaha, Türi Auto-Motoklubi)

Hooaja kokkuvõttes: Annerviek 231 p, Merits 210 p, Oliver Leppik 168 p.


Quad B

1. Meelis Mäeots (Yamaha, Paikuse Motoklubi)

2. Janar Perv (Yamaha, SK Yamaha Keskus)

3. Kevin Raun (Yamaha, SK Yamaha Keskus)

Hooaja kokkuvõttes: Mäeots 297 p, Raun 238 p, Perv 185 p.

Quad Veteran

1. Janek Vernik (Yamaha, SK Yamaha Keskus)

2. Talis Kähr (Yamaha, Kagu Motoklubi)

3. Karmo Sturm (Yamaha, Pärnu Motoclub)

Hooaja kokkuvõttes: Vernik 301 p, Olari Saarme 263 p, Kähr 214 p.

Quad 35+

1. Indrek Uusmaa (Yamaha, Sõmerpalu MK)


Külgvanker

1. Ülar Karing / Oliver Sebastian Lamp (KTM, RXT Motoklubi)

2. Kevin Vahter / Kenny Vahter (Husqvarna, Kose AMK)

3. Aron Kaurit / Reio Rosin (AYR-KTM, AYR Racing Team)

Hooaja kokkuvõttes: Karing / Lamp 270 p, Argo Põldsaar / Sten Niitsoo 212 p, Kaurit / Rosin 156 p.


Külgvanker Veteran 55+

1. Märt Arula / Andris Mach (Husqvarna, Kose AMK)

2. Sverre Lamp / Indrek Aljes (AYR-KTM, Motospordiklubi GasGas)

3. Sergei Ivanov / Marko Normak (AYR-KTM, Motospordiklubi GasGas)

Hooaja kokkuvõttes: Lamp / Aljes 285 p, Märt Arula / Patrick Põldma 267 p, Ivanov / Normak 242 p.

Külgvanker Veteran 45+

1. Janek Soidla / Krister Kindel (Yamaha, Motoklubi Lääne)

2. Tuljo Martin / Rain Vaikmäe (Zabel, Linnamäe Krossiklubi)

3. Argo Põldsaar / Teet Eier (KTM, Kohila Sidecar Cross Team)

Hooaja kokkuvõttes: Põldsaar / Eier 274 p, Soidla / Kindel 188 p, Erik Vahter / Kenny Vahter 160 p.


Korraldaja karikale toimunud MX Veteran 60+ sõidu võitis juulis 60ndat juubelit tähistanud etapi peakorraldaja ja Tihemetsa Motoklubi eestvedaja, legendaarne Väino Lensment, teiseks jäi Madis Pool (KTM, Pärnu Motoclub).