Aasta kolmas suurtuur Vuelta algas tänavu Hollandis, kus nii teine kui kolmas etapp kulgesid sama stsenaariumiga. Pühapäevalgi võttis grupifinišiga päädinud sõidus esikoha Iirimaa äss Sam Bennett (Bora–Hansgrohe), kelle kõrval sai mõlemal päeval teise koha taanlane Mads Pedersen (Trek–Segafredo). Pühapäeval teenis kolmanda koha britt Daniel McLay (Arkéa–Samsic).

„See oli üsna raske võitlus ja mida ma oskan oma poistele öelda. Aitäh selle toe eest. Kutid hoidsid mul terve võistluse silma peale ja kui mul läks raskeks, siis toodi veepudeleid,“ kiitis 31-aastane Bennett teise võidu järel tiimi.

Sealjuures ei võtnud Bora–Hansgrohe meeskond Bennettit kaasa Tour de France'le ja viimastel kuudel sahistasid asjatundjad, et iirlane on otsimas uus klubi. Nüüd teenis ta aga kahe päevaga oma suurtuuride üheksanda ja kümnenda võidu (kaks Tour de France'l, kolm Giro d'Italial ja viis Vueltal).

„Vuelta mõistes oli täna lihtne sõit, aga väga palju oli kurvides kiirendus ja päev oli tõesti päris närviline. Kuid töö, mida mu tiim täna finišisirgel tegi... meistriklass! Ja seda teist päeva järjest. Loomulikult tõstab see enesekindlust,“ rääkis ta.

Rein Taaramäe (Intermarché–Wanty–Gobert Matériaux) lõpetas teist päeva järjest suur grupi sabas. Kuna velotuur algas reedel meeskondliku eraldistardiga, siis annavad üldarvestuses tooni toonase etapi võitnud Team Jumbo–Visma ratturid, kes hoiavad sama ajaga esimest seitset kohta. Nende seas on ka tuuri sloveenist suursoosik Primož Roglič. Taaramäe tiim kaotas reedel võitjale 1.25, millega nad said 23 võistkonnas seas 19. koha. Kokkuvõttes hoiab eestlane tuuril 116. positsiooni.

Esmaspäeval on ratturitel puhkepäeva ja nad viivad oma kodinad Hollandist Hispaaniasse. Sel nädalal lüüakse kokkuvõtte seis korralikult uppi, sest järgmisel kuuel päeval vallutavad sõitjad Püreneede mäetippe.