MX Open klassis oli tänavuse hooaja esikolmik kõik Tihemetsas ka kohal. Viimasele etapile tuli liidrina Krestinov, kellel oli Karel Kutsari (Sõmerpalu MK) ees 9 punktiline edumaa. Ajasõidus näitas parimat ringiaega vanameister Tanel Leok (Sõmerpalu MK), kellele järgnesid Krestinov ja Kutsar. Avasõitu asus juhtima aga MM-sarjas osalev Hardi Roosiorg (KTM Racing Estonia). Tema seljataga teise ja kolmanda koha võtsid sisse Kutsar ja Erki Kahro (RedMoto Racing). Roosiorg suutis järgnevatega sõidu alguses väikesse vahe sisse saada, kuid Kutsar suutis selle natukese aja pärast kinni võtta.

Kahjuks lõppes aga kolmandal ringil Kutsari sõit, ta kukkus hüppel suurel kiirusel ning vajas arstiabi. Sellega oli ka Kutsari tiitlilootus kadunud. Roosiorg pääses Kutsari survest ja suutis seejärel juba teistel eest ära sõita ning võttis lõpuks vägagi kindla sõiduvõidu. Pikka aega teisel kohal sõitnud Erki Kahro tegi kurvis üsna lihtsa eksimuse ja Tanel Leok ning Krestinov pääsesid temast mööda. Leok lõpetaski sõidu teisena ja Krestinov kolmandana.

Teises sõidus tegi parima stardi Kahro, talle järgnesid Roosiorg ja Leok. Starti tuli ka avasõidus kukkunud Kutsar, kellele vahepeal tehti 12 õmblust. Kutsaril oli vaja läbi vaid üks ring, et tulemus kirja saada ja nii endale hooaja kokkuvõttes kolmas koht ikkagi kindlustada. Karel sõitiski ringi läbi valu ära ja tuli seejärel rajalt maha. Kahro suutis esikohta enda käes hoida neli ringi. Seejärel muutus Roosioru ja Leoki surve tema jaoks liiast ning jälitajad pääsesid tast mööda.

Kogu ülejäänud sõidu jooksul üritas Leok leida möödumiskohta Roosiorust, kuid ühtegi head võimalust tal ei tekkinud. Viimasele ringile mindi Roosioru juhtimisel, kuid siis purunesid tema tsikli tagaratta kodarad ja Hardi pidi hoo maha võtma. Leok teenis sõiduvõidu, Roosiorg suutis vigase tsikliga teisena finishisse jõuda. Kolmandale kohale heitlesid sõidu teises poole Kahro ja Andero Lusbo (Kagu MK). Kahro suutis Lusbot lõpuni enda seljataga hoida ja lõpetas sõidu kolmandana. Krestinov tuli finishisse kuuendana ja sellest piisas, et Eesti meistritiitel kindlustada.

Viimase etapi võitis kokkuvõttes 47 punktiga Tanel Leok, teise koha sai samade punktidega Hardi Roosiorg ja kolmanda koha 38 punktiga Erki Kahro. Sarja kokkuvõttes tuli meistriks täna neljanda koha saanud Gert Krestinov, punkte kogus ta kokku 189. Teiseks tuli 180 punktiga Kahro ja kolmandaks 152 punktiga Kutsar.

Pikemalt saab võistluste kohta lugeda siit.