EM-finaalturniiriks valmistuv Eesti koondis lõpetas suvised kontrollmängud reedel Riias, kui kaotas Lätile 69:80. Lisaks kaotas meie koondis käevigastuse tõttu meeskonna ühe põhitegija Kaspar Treieri.

Treier sai vigastada avapoolaja lõpus, kui tema pealtpanek vähendas Eesti kaotusseisu 39:41-le, aga ääremängija kukkus samas olukorras õnnetult küünarnuki peale.

Täna, kui rahvuskoondis jõudis kodumaale tagasi, tehti Treierile kompuuteruuring, mis näitas, et olukord on tõsine ja tal tuleb minna lõikuslauale. Operatsiooni järel ootab korvpallurit umbes kolme kuu pikkune mängupaus.

Korvpallikoondise arst Taivo Väärsi kinnitas Delfile kurba uudist. „Uuringud näitasid, et kodarluu peas on murd ja see on selline, et see vajab operatiivset ravi. Kui me saame tema koduklubiga kokkuleppele, et operatsiooni võib teha Eestis, läheb ta juba täna päeval lõikusele. EMi mõttes tähendab see, et ta on lõplikult väljas,“ sõnas Väärsi. Taastumine võtab arsti sõnul aega umbes kolm kuud.

„Klassikaliselt läheb sellise vigastusega umbes kolm kuud. Tegime lisaks ka 3D pildi küünarliigesest. Tavalisel röntgenpildil tundus asi isegi hullem, aga selle peaks saama kruvidega fikseeritud ja siis näeb, kui kiiresti luu taastub,“ selgitas Väärsi.

Euroopa meistrivõistluste finaalturniir algab juba septembri alguses. Meie koondis mängib C-alagrupis koos Kreeka, Itaalia, Horvaatia, Ukraina ja Suurbritanniaga.