Ussõk võitis 12 raundi kestnud matši järel kohtunike häältega. Victor Fesechko andis Ussõkile võidu 116:112, Steve Gray hindas Ussõki ülekaaluks 115:113 ning Glenn Feldman andis omakorda 115:113 eelise Joshuale.

35-aastane Ussõk on nüüd profina pidanud 20 matši ning need kõik võitnud. 13 võitu on Ussõk saavutanud nokaudiga. Ussõk ja Joshua kohtusid omavahel ka mullu septembris ning ka toona võitis ukrainlane kohtunike ühehäälsel otsusel.

32-aastase Joshua kontol on nüüd 24 võitu ja kolm kaotust. Joshua on kahel korral alla jäänud Ussõkile ning 2019. aastal kaotas ta seitsmenda raundi tehnilise nokaudiga ka Andy Ruiz juuniorile. Joshua on viimasest viiest matšist kaotanud seega kolm.

Ussõki ja Joshua korduskohtumine pidi aset leidma juba kevadel, kuid toona tuli seda edasi lükata, kuna Ussõk asus relvaga Kiievi kaitsele. Juba enne korduskohtumist lubas poksiäss, et ta naaseb peagi rindele ning aitab kodumaa venelastest vabastada.

Matši järel oli Joshua ilmselgelt pettunud ning tormas ringist välja. Seejärel britt aga naasis ning pidas neli minutit kestnud kõne, kus kiitis ka võidukat ukrainlast. Samas suutis ta käituda ka üsna arulagedalt ning muuhulgas nõudis ta ukrainlaselt aru, et kuidas temast nõrgem mees suutis teda võita.

Ussõk andis aga teada, et teda huvitab nüüd ainult tiitlite ühendamise matš. Seega soovib Ussõk vastamisi minna WBC meistrivöö omaniku Tyson Fury’ga.

„Pühendan selle võidu oma kodumaale, perekonnale ja meie armeele,“ sõnas Ussõk esmalt ja jätkas seejärel poksiteemadel. „Olen kindel, et Tyson Fury ei ole karjääri päriselt lõpetanud. Tahan ainult temaga võidelda. Kui ma temaga poksida ei saa, siis ma enam ringi ei naase. Ainult jumal teab, kas see saab teoks või mitte. Kõik minu ümber olevad inimesed kavatsevad mind selles küsimuses nüüd aidata.“

Enne matši:

Ussõk ja Joshua kohtusid esmakordselt mullu 25. septembril. Londonis Tottenhami staadionil peetud matši võitis kohtunike ühehäälsel otsusel Ussõk. Matši eel peeti toona soosikuks Joshuat, kuid britt jäi liialt passiivseks ning ei suutnud ringis Ussõki poolt pakutava kiirusega konkureerida.

35-aastane Ussõk tegi raskekaalus debüüdi 2019. aastal, kui ta alistas Chazz Witherspooni. Ussõk ongi raskekaalus seni pidanud ainult kolm matši. Enne seda oli Ussõk poolraskekaalu absoluutseks tšempioniks ehk tema valduses olid kõik neli olulist meistrivööd (WBC, WBA, WBO ja IBF). Raskekaalus on WBC maailmameistriks Tyson Fury ehk üks oluline tiitel on Ussõkil veel puudu.

Ussõk on profina pidanud kokku 19 matši ning kõik need on lõppenud tema jaoks võidukalt. Seejuures on ta suutnud 13 vastast nokauteerida. Amatöörina oli tema suurimaks saavutuseks kuldmedali võitmine Londoni olümpiamängudel raskekaalus.

32-aastane Joshua on profina pidanud 26 matši, millest ta on võitnud 24. 22 võitu on tulnud nokaudiga. Lisaks Ussõki käest saadud kaotusele jäi Joshua 2019. aastal tehnilise nokaudiga alla Andy Ruiz juuniorile. Joshual on samuti ette näidata kuldmedal 2012. aasta Londoni mängudelt. Joshua võitis kodupubliku ees kõige kirkama medali üliraskekaalus.

Kui Ussõk asub Saudi Araabias peetavas tiitlimatšis meistrivöösid kaitsma, siis Joshua üritab tõusta kolmandat korda raskekaalu maailmameistriks. Varasemalt on seda suutnud Muhammad Ali, Lennox Lewis, Vitali Klitško ja Evander Holyfield. Viimane on seejuures suutnud neljal korral maailmameistriks tõusta.

Praeguseks on selged ka meeste võistluskaalud. Ussõki puhul näitas number 100,5 kg, mida on 0,2 kg rohkem võrreldes eelmise matšiga. Joshua kaalunumbriks oli aga 110,9 kg, mida on võrreldes eelmise korraga 2 kg enam.

„Olen kindel, et Joshua tiim on seekordse matši eel teinud kõva kodutöö ja õppinud eelmistest vigadest. Ruizi käest saadud kaotuse korral tehti väga õiged järeldused,“ sõnas Eesti poksiekspert Kaupo Arro matši eel Delfi Spordile, kuid viitas, et ilmselt tuleb Joshual võitmiseks oma piire kombata. „Joshual pole midagi kaotada ja ta peab riskima. Iseasi on see, kas need riskid tasuvad ära. Iga tiimi töö on valmis mõelda plaan, millega vastast üllatada. See saab olema põnev moment, kui näeb ära, millise plaaniga Joshua välja tuleb,“ lisas Arro.

Ussõki puhul ilmselt üllatusi oodata ei ole. „Tema osas on kõik selge. Ussõkil on väga liikuv stiil ja seetõttu ta väga palju lööke vastu ei võtagi. Ta üritab kompenseerida oma kasvu liikumisega (Joshua on Ussõkist 7 cm pikem ja tema käte siruulatus on 10 cm pikem). Liikumine ongi tema trump. Ussõk kasutab ikka nõelavat taktikat,“ arvas Arro. „Reegel on selline, et kui oled oma stiiliga võitnud, siis seda ei muudeta. Kui oled hea ja tugev, siis peavad vastased nuputama, kuidas kaitse lahti muukida. Ussõki puhul on ainult väikesed nüansid, mida lihvida. Asju hakatakse muutma olukorras, kus nad ei toimi.“

„Ussõk on kindlasti favoriit. Ta domineeris esimest omavahelist heitlust. Ta näitas paremat tehnikat ja kiirust. Ta oli kogu aeg Joshuast üle ning suutis üllatada löökidega erinevate nurkade alt. Joshua ei suutnud teda kuidagi takistada. Joshua otsustas pettumust valmistanud kaotuse järel vahetada treenerit ja palkas Robert Garcia (varasemalt oli tema juhendajaks Rob McCracken). Ta ilmselgelt loodab, et uus juhendaja toob muutuse. Joshua suutis edukalt toibuda Andy Ruiz juuniori käest saadud kaotusest. Ta suutis seda tänu targale võitlusplaanile. Vaatame, kas ta suudab sama ka kordusmatšis Ussõki vastu,“ kirjutas The Athleticu poksiekspert Greg Rosenstein.

Kaks kanget hakkavad oma oskusi näitama Eesti aja järgi laupäeva öösel vastu pühapäeva. Eeldatavalt peaksid mehed ringi astuma kell 00.15. Osade ennustuste kohaselt võib matš alata ka 45 minutit hiljem. Meistrivöösid hakatakse jagama 62 000 inimest mahutaval King Abdullah Sports City staadionil.