34-aastane Johaug on saanud sel suvel maitsta elu, mida ta oma sportlaskarjääri jooksul kogeda ei saanud. Ta käis tavapäraste treeninglaagrite asemel oma elukaaslase Nils Jakob Hoffiga Lõuna-Euroopas puhkamas.

See on „18-aastane Therese“, kes reisib Ibizale, kolm korda Prantsusmaale ja elab oma elu, rääkis Johaug VG-le. Ka toitude ja jookide osas on valik varasemast suurem. „Olen spordijoogi vahetanud nii-öelda roosa veini vastu. Mul on uus elu,“ tunnistab norralanna.

Johaug on oma uut igapäevaelu demonstreerinud sotsiaalmeedias, avaldades pilte, millel ta on koos elukaaslase ning sõpradega Monacos ja Prantsusmaal. Hispaania peosaarel Ibizal nautis Johaug basseini ääres soojust ja päikest. Lisaks on norralanna osalenud oma kodumaal toimunud festivalidel ja pulmades.

VG küsis Johaugi uue elustiili kohta arvamust tema endistelt võistluskaaslastelt.

„See on igati ära teenitud, sest viimase 15 aasta jooksul pole ta seda saanud teha,“ ütles suusataja Helene Marie Fossesholm. „Ta teeb asju, mida teevad tavakodanikud.“

Johaug on neljakordne olümpiavõitja ja koguni 14-kordne maailmameister. Kõik olümpiamedalid võitis ta tänavuselt Pekingi olümpialt.