Viieaastase vaheaja järel koondisesärgis NBA-staar Kristaps Porzingist tervitanud lätlased võitsid avaveerandi tulemusega 21:15, poolajavileks oli ees kodumeeskond 48:41.

Eesti koondist tabas avapoolaja lõpus valus löök, kui Kaspar Treier kukkus pärast pealtpanekut nii õnnetult, et tema küünarliigesel on liigsirutus (inglisekeelne termin overextension). Ääremängija pidi riietusruumi minema ja ta läheb uuringutele.

Kolmandal veerandil kärises vahe paraku suureks ning otsustavale perioodile läks kodumeeskond kindlas eduseisus 70:49. Lõpuveerandit alustas Eesti 11:0 vahespurdiga, hoides lätlased ligi neli minutit kuival, kuid mängu pööret enam tuua ei suudetud.

Eesti koondise parimana viskas Siim-Sander Vene 14 punkti. Treieri arvele kogunes kümme punkti, Kristian Kullamäe ja Matthias Tass tõid mõlemad üheksa punkti. Lätlaste parim oli Porzingis, kes viskas oma 18-st punktist 16 avapoolajal. Lõpuveerandil käis ta platsil vaid korraks.

Eesti poolelt jäid reedesest mängust eemale Kerr Kriisa, Janari Jõesaar ja Sander Raieste. Kaks esimest väikeste vigastuste tõttu, kolmas jäi haigeks.

Blogi:

Eesti poolelt jäävad reedesest mängust eemale Kerr Kriisa, Janari Jõesaar ja Sander Raieste. Kriisa vigastas sel nädalal treeningul hüppeliigest, Jõesaar taastub põlveprobleemist ja Raieste jäi haigeks.

Läti paneb välja peaaegu tugevaima võimaliku rivistuse. Kaasa teevad näiteks Kristaps Porzingis (Washinton Wizards), Davis Bertans (Dallas Mavericks), Rolands Šmits (Kaunase Žalgiris), Rodions Kurucs (Real Betis), Janis Strelnieks (Ateena AEK), Dairis Bertans (Real Betis) ja Rihards Lomažs (Zaragoza).