29-aastane Kerminen pikendas Venemaa võrkpalliliigas mängiva Moskva Dinamoga lepingut, teatab klubi oma kodulehel.

Liberona mängiv Kerminen esindas Dinamot ka eelmisel hooajal ning võitis siis Venemaa meistritiitli.

Dinamo peatreener Konstantin Brijanski avaldas klubi pressiteate vahendusel rahulolu, et soomlane otsustas meeskonda edasi jääda.

„Klubina teeme kõik endast oleneva, et kaitsta mängijat negatiivsete mõjude eest, et ta saaks täielikult keskenduda võrkpallile,“ ütles Dinamo spordidirektor Sergei Zaitsenko.

Kuna soomlane ei lõpetanud kevadel Ukraina sõja puhkemise järel Venemaa klubiga lepingut ega kinnitanud suvel, et lahkub Venemaalt, arvati Kerminen rahvuskoondisest välja.

Suvel tunnistas Kerminen STT-le antud intervjuus, et viimased kolm kuud on olnud tema elu raskeim periood. „See on olnud raske eelkõige hingelise poole pealt, asju olen läbi mõeldud päeval ja öösel,“ ütles soomlane.

Kerminen tunnistas, et soovis kohe sõja puhkedes Venemaalt lahkuda, kuid lepingu lõpetamine võttis ootamatu pöörde. „Tahtsin lepingu lõpetada ja Soome tagasi pöörduda. Võtsin kõigepealt ühendust oma agendiga ja vaatasime asjad läbi. Järgmiseks läksin klubi presidendi ja mänedžeri juurde, et paluda leping lõpetada. Nad andsid rohelise tule, mistõttu läksin järgmisel päeval saali lepingu lõpetamist allkirjastama,“ meenutas soomlane.

Siis tabas Kermineni täielik üllatus. Selgus, et klubi kõrgemalt juhtkonnalt oli tulnud käsk lepingu lõpetamist mitte allkirjastada.

„Nad lubasid teema juurde tagasi tulla. Järgmisel päeval teatati, et võin lahkuda, aga see maksab. Summa polnud päris miljon eurot, aga ei jäänud kaugele. Nõudmine oli muidugi täielik šokk. Kuna summa oli nii tohutu, pidin rahalistel põhjustel Venemaale jääma, isegi kuigi tahtsin Soome naasta,“ lausus väga kõrgelt hinnatud libero.

Kerminen on Venemaa klubisid esindanud alates 2015. aastast.