Kontaveit alustas mängu suurepäraselt ja pääses kahe murde järel 4:0 juhtima. Kuigi hiinlanna suutis korra vastu murda ja jõuda 2:4-ni, võitis eestlanna kaheksandas geimis veelkord vastase pallingu ja lõpetas avaseti 6:2 võiduga. Seti üldpunktid olid kindlalt 29:18 Kontaveiti kasuks.

Teist setti domineeris juba hiinlanna, kes tegi seitsmendas geimis ainsa murde ja võitis 6:4. Kontaveit ei saanud selles setis ühtegi murdepalli.

Otsustava seti keskel ei suutnud kumbki mängija oma pallinguid hoida ning nii tuli koguni neli murret järjest. Igale Kontaveiti servimurdele oli Zhangil vastus olemas. Nii jõuti seisuni 4:3 eestlannale. Siis pööras maailma 44. reket mängu lõplikult enda kasuks, kui hoidis kahel korral pallingut ja tegi veel ühe murde. Otsustav sett talle 6:4.

Kontaveit lõi pisut üle kahe tunni kestnud matšis viis ässa, tegi kolm topeltviga ja realiseeris seitsmest murdepallist viis. Kogenud hiinlanna sai murdevõimalusi üheksa ja kasutas neist ära viis. Esimese servi õnnestumise protsent oli eestlannal 65 ja Zhangil 72. Esimeselt servilt võitis Kontaveit 58% ja hiinlanna 61% punktidest, teiselt servilt olid protsendid vastavalt 46 ja 44. Mängu tasavägisust näitavad üldpunktid, mis olid Zhangi kasuks 96:94.

Kontaveit osales Cincinnati turniiril koos ameeriklanna Sloane Stephensiga ka paarismängus, ent kaheksandikfinaalis kaotasid nad USA-Hollandi paarile Desirae Krawczyk - Demi Schuurs 4:6, 1:6.

Mängu eel:

Teisest ringist turniiri alustanud Kontaveit alistas üle kahe ja poole tunni kestnud matšis tšehhitari Tereza Martincova (WTA 71.) 3 : 6, 7 : 5; 6 : 4. 33-aastane hiinlanna seljatas Western & Southern Openi avaringis maailma endise esireketi Naomi Osaka (WTA 39.) 6 : 4, 7 : 5, teises voorus alistas Zhang venelanna Jekaterina Aleksandrova 6 : 3, 6 : 4.

Kontaveit ja Zhang on varem kohtunud neljal korral. 2015. ja 2018. aastal võitis eestlanna vastavalt Wuhanis ja Vancouveris, Zhang sai revanši 2019. hooaja Dubai turniiril. Viimati kohtusid kaks naist selle aasta jaanuaris Sydneys ja toona jäi Anett peale 6 : 3, 6 : 3. Paari seekordne võitja läheb Cincinnati turniiri neljandas ringis vastamisi Shelby Rogersi ja Arõna Sabalena kohtumise paremaga.