Eesti kaotas Belgiale Roeselares 0 : 3 (-17, -22, -22), kuid Tallinnas Belgiale 2 : 3 kaotades saadud punkt ja kaks 3 : 0 võitu Fääri saarte üle tagasid meile seitsme valigrupi parimate teise koha omanike võrdluses vähemalt neljanda koha (edasi pääseb lisaks grupivõitjatele viis paremat teise koha omanikku) ning pääsu EM-finaalturniirile.

Teises geimis peale järjekordset vastaste blokiga põrkunud rünnakut välja vahetatud Täht tõdes, et erilise tujutekitajana uudis edasipääsust ei mõjunud, kuid aasta pärast toimuvale turniirile vaatab ta vastu siiski lootusrikkalt.

Räägi palun sellest mängust alustuseks enda vaatevinklist. Kui palju sa enne mängu arvasid, et saad meeskonda aidata ja mida peatreener sinult ootas?

Pühapäeval enne reisipäeva rääkisime Soliga natuke pikemalt. Ta nägi, et mu olukord käis üles-alla ning küsis mu käest otse ja ausalt, kui valmis ma olen meeskonda aitama. Kui ma kaasa tulen, pean olema täiesti valmis. Andsin ausõna, et seda ma olen ning teen endast parima. Nii ma ennast siia reisile kaasa meelitasingi.

Väljakul olles selgus siis, et ikkagi ei tule täna välja?

See oli peatreeneri poolt igati õigustatud vahetus. Ta pidi mingi muudatuse mängu tooma. Ta nägi, et minust pole hetkel meeskonnale sellist abi, millega võiks täna Belgiat võita. Egoistlik oleks öelda, et kogu mäng jäi minu taha, aga eks see suuresti niimoodi oli. Usaldust anti, aga ma ei olnud valmis seda usaldust realiseerima, et meeskond võidule aidata.

Millest Eesti koondisel hetkel puudu jääb?

Tulime kogu koondisega siia suurte ootustega. Tahaksin uskuda, et kvaliteeti on ka piisavalt. Täna alustas platsil võistkond, kes pole varem üheski mängus koos mänginud - ju on ka see üks argumentidest, kuigi ei tahaks väga millegi taha pugeda. Fakt on see, et Belgia tagus meid täna maa alla. Mingit vastust meil omalt poolt anda ei olnud.

Mingid helged hetked geimi keskpaikades ikkagi olid. Kas lõpuks polnud siis sellist meest platsil, kes piisavalt innustaks või hetke, millest kinni haarata?

Alati on asi ühtsuses. Kui meeskond toimib ja saab hea hurraaga minema ning asjad jäävad toimima, siis ongi lihtne mängida. Belglastel oli täna selline päev. Meie olime selles rollis, kes otsis mingit vastust nende tegutsemisele, kuid seda vastust me mängu lõpuni ei leidnud. Need nii-öelda säravad momendid lõppesid ka alati sellega, et belglased said selle viimase punkti ikkagi endale. Mängust ei olegi täna midagi rääkida. Hetkel tugevam meeskond võttis oma. Nad olid selleks rohkem valmis.

Edasipääsu EM-ile siiski tagasite. Kui palju te enne mängu või mängu ajal teistest tulemustest kuulsite?

Meie läksime mängule teadmisega, et kui me täna ei võida, siis me EM-ile ei pääse. Et me sinna ikkagi peale saime, selle saime teada alles mängu lõppedes. Kogu sellele jama kõrval, mis täna toimus, andis see natuke elu juurde, aga mingi erilise tujutekitajana ei mõjunud. Hea on teada, et meil on nüüd aasta aega meeskonnana kasvada. Fakt on see, et Eesti võrkpallikoondis on uut nägu. Nüüd on meil aega panna see nägu niimoodi toimima, et midagi ägedat korda saata.

Kuidas sinu isiklik elu nüüd välja nägema hakkab? Millal pead koduklubi juurde minema?

Nädala pärast sean sammud Brasiilia poole. Senikaua on aega taastuda ja end veel natuke ravida. Nii kui ma Brasiiliasse saabun, on vaja mehe eest väljas olla.

Mis sulle veel füüsiliselt muret teeb?

Jätkuvalt sama põlv, millega terve suvi olen tegelenud. Kõvasti on sinna alla läinud finantsi, aega, närve jne. Aga päris tervenemist ei ole toimunud. Hetkel on see asi jätkuvalt olemas ja segab.