Hispaanlane hoiab hetkel maailma edetabelis venelase Medvedevi ja sakslase Alexander Zverevi järel kolmandat kohta.

„Et mul selline võimalus avaneb, tähendab mulle palju. See on midagi, mida ma ei uskunud enam kunagi juhtuvat,“ ütles seni kaheksal korral maailma esireketiks tõusnud Nadal, kes seda positsiooni hoidis viimati 2020. aasta veebruaris. „Aga siin me oleme. Peamine on püsida terve ning lõpetada hooaeg nii, et ma olen kõikidel enda jaoks planeeritud turniiridel osalenud.“

„Ma ei mängi rohkem kui see, milleks mu keha on võimeline, kuid turniiridesse, mille ma valinud olen, panen ma kogu oma energia,“ lisas Nadal intervjuus, mida vahendab portaal Tennishead.net.

Kokku on Nadal maailma esireketina püsinud 209 nädalat. Kui ta selle positsiooni esmaspäeval uuesti endale saab, oleks ta vanuse poolest teine vanim ATP esinumber peale Roger Federeri, kes oli viimati number üks 2018. aasta juunis 36 aasta ja 10 kuu vanuselt.

Cincinnati turniiril sai Nadal teise asetuse ning otse teise ringi, kus ta kohtub Eesti aja järgi eeloleval ööl horvaadi, endise maailma 12. reketi Borna Coriciga (ATP 152.).

Praegune maailma esireket Medvedev alistas juba teises ringis hollandlase Botic Van De Zandschulpi (ATP 24.) ning ootab oma kaheksandikfinaali vastast paarist Tommy Paul (ATP 31.) - Denis Shapovalov (ATP 21.).