Müncheni EM-i kümnevõistlus kujunes tõeliseks etenduseks. Veel kaks ala enne lõppu oli medaliheitluses kõik lahtine. Suures mängus olid sakslane Niklas Kaul, šveitslane Simon Ehammer, eestlased Janek Õiglane ja Maicel Uibol ning teatud võimalusi oli veel ka Kai Kazmirekil. Seejuures hoidis Kaul alles seitsmendat kohta, kaotades Ehammerile 520 punktiga.

2019. aasta maailmameister on aga tuntud just tugeva odaviske ja 1500 meetri jooksu poolest. Suurim küsimus oligi, kuidas läheb Kaulil odaviskes. Tema rekord oli küll 79 meetrit, kuid viimati viskas ta nii kaugele kolm aastat tagasi. Viimasel katsel tuli aga 76.05 ja Kaul võttis vahe 159 punkti peale.

Kolmanda katsega astus suure sammu karjääri esimese täiskasvanute tiitlivõistluste medali poole Õiglane, kes viskas oda 70.94 meetrit. 28-aastasel mitmevõistlejal tuli nüüd 1500 meetri jooksus oma tulemus ära teha ja pronks konkurentide ees kindlustada. Õiglane läbiski jooksu ajaga 4.42,78, vormistades lõppskooriks 8346 punkti. EM-pronks oli tagatud!