2017. aastal ostis Manchester City vasakkaitsja Monacolt 60 miljoni euro eest, ent viimati käis ta murul möödunud aasta augustis. Seejärel võeti ta 134 päevaks vahi alla, sel nädalal asus Mendy juhtumit arutama kohus ja meediasse on imbunud esimesed võikad üksikasjad.

Jalgpallurit süüdistatakse seitsme erineva naiste vastu toime pandud kümnes kuriteos, mis toimusid ajavahemikus alates 2018. aasta oktoobrist kuni eelmise aasta augustini. Mendy ise eitab nii kaheksat vägistamisjuhtumit, üht seksuaalrünnakut kui ka üht vägistamiskatset. Samuti on kohtu all Mendy 40-aastane sõber Louis Saha Matturie, keda süüdistatakse kaheksas vägistamises ja neljas seksuaalkuriteos, mis pandi toime kaheksa eri naise vastu, vahendab briti ajaleht the Sun.

Mitu juhtumit leidsid väidetavalt aset möödunud aasta juuli keskpaigas, kui sportlane korraldas oma villas basseinipeo. 23. juuli õhtul kutsus Saha ööklubis töötanud 22-aastase naise peole, peagi soovis Mendy talle näidata majja ehitatud kinosaali. Ohtu aimanud naine ütles sõbrannadele, et kui ta pole kümne minuti pärast tagasi, siis peavad nad ta üles otsima. Aja möödudes läksidki kaaslased sõbrannat otsima, aga kaks Mendy sõpra ei lasknud neid majja sisse. Samal ajal võttis kümme mängu Prantsusmaa koondises pidanud jalgpallur väidetavalt naist vägisi.

Pärast basseinipidu läks suurem seltskond eesotsas Mendy, Saha ja kahe 19-aastase tüdrukuga Manchesteri ööklubisse China White. Kui peolised naasid öösel taas Mendy majja, siis väidetavalt vägistati mõlemat õrnema soo esindajat. Neist ühe sõnul surus Mendy ta näoga diivanisse, hoidis käsi selja taga ja teda vägisi võttes ütles: ära liiguta, ära liiguta.

Ohvrite esindaja Timothy Cray ütles vandekohtule: „See juhtum on järjekordne peatükk klassikalisest juhtumist, kus enda meelest mõjuvõimsad mehed vägistavad ja kuritarvitavad seksuaalselt naisi ning nad arvavad, et pääsevad sellest puhtalt.“

Mitu õrnema soo esindajat langesid ohvriks Mendy maapiirkonnas asunud häärberis. Väidetavalt võeti enne majja sisenemist naistelt telefonid oma hoolde ning hoonel olid spetsiaalsed lukud, mida sai avada vaid sportlane ise. „Kahe ohvri väitel vägistati neid neis ruumides ja nende sõnul olid uksed lukus,“ nentis Cray.

Tema sõnul andsid naised väga selgelt mõista, et neil pole Mendy vastu huvi. Ühe näitena tõi ta Barcelonas juhtunu, kus seltskonnas olnud naine läks duši alla ja Mendy astus ootamatult vannituppa, kus hakkas ennast puudutama. „Ta käskis mehel lahkuda, püüdis end rätikuga varjata ja proovis kotist võtta oma aluspesu, kuid Mendy haaras selle käest ja ütles, et tahab naist alasti näha,“ selgitas ta juhtunut. Peagi haaras Mendy naise oma haardesse ja taris voodisse. „Naispool üritas sealt minema saada, aga see tal ei õnnestunud.“

Prokurör sõnul tuleb tunnistusi andma 13 erinevat naist. Sealjuures olevat meeste tegutsemine süsteemne, kus Saha roll oli naiste leidmine ja nende kohale meelitamine kohtadesse, kus neid sai seksuaalselt kuritarvitada. „Süüdistatavate tegudest on näha ükskõiksust naiste suhtes, keda nad taga ajasid. On ilmselge, et nende silmis oli iga koju meelitatud naine seal seksi eesmärgil,“ lausus Cray.