Müncheni staadionil ületas kvalifikatsioonis kaheksa meetri piiri vaid rootslane Thobias Montler, finaali tosina parima sekka viinuks tulemus 7.74. Nii võinuks 2020. aastal välisvõistlusel isikliku rekordi 7.91 püstitanud ja tänavu kuus cm lühema hüppe teinud Hausenberg sihtida kohta lõppvõistlusel, ent kahjuks 23-aastane eestlane tulemust kirja ei saanud.

Esimesed kaks katset astus Hausenberg üle, kolmandal alustas hoojooksu, ent hüppesse ta ei läinudki. Meest vaevas kaks kuud tagasi Eesti meistrivõistlustel saadud kubemevigastus. „Esimesel kahel katsel sain veel normaalselt joosta, aga hüppesse minekul andis asi tunda,“ selgitas ta hiljem ajakirjanikele.

Atleedi väitel oli mure vigastatud kubemelihasega katse katselt aina hullem. „Esimesel katsel ma libastusin, seal andis venitus kergelt tunda. Teisel katsel sain ka korralikult peale joosta, aga siis andis juba korralikult tunda. Viimasel katsel ei kannatanud enam joosta,“ selgitas ta võistluse käiku.

Sportlase sõnul polnud tegu vaimse pinge all murdumisega. „Staadionil olles oli väga mõnus vibe. Kuklas oli tunne, et vigastus võib tunda anda, aga tuli riskida. Seis läks kergelt hullemaks, aga pole midagi väga hullu ja saan keskenduda talvele,“ sedastas Hausenberg, kes edaspidi sihib taas mitmevõistlustel osalemist.

„Treener Harry Lembergiga panime paika, et täielik fookus on seitsmevõistlusel ja sise EM-il, kuhu tahan 100% peale pääseda. Suve kohta ei oska midagi öelda, aga plaan on kümnevõistlusele keskenduda. Kuigi kaugushüppes tahaks Teemantliiga etapile pääseda, siis viimased neli kuud on fookus olnud mitmevõistlusel,“ vaatas ta lootusrikkalt tulevikku.