Sel aastal heas hoos olevad ja MMil viiendaks tulnud Nõlvak – Tiisaar kuuluvad E-alagruppi, kus lisaks mängivad soomlased Jyrki Nurminen – Santeri Siren, itaallased Daniele Lupo – Alex Ranghieri ning šveitslased Marco Krattiger – Florian Breer.

Eestlased lähevad teisipäeval, 16. augustil toimuvas avamängus kell 22.00 vastamisi Soome paariga. See mäng on nähtav ETV kanalil.

Alagrupi teises kohtumises lähevad omavahel vastamisi avamängude võitjad ja kaotajad. Nõlvaku ja Tiisaare teine mäng toimub seega kas kolmapäeval kell 20.00 või 22.00.

Eelmisel EMil said Nõlvak ja Tiisaar esmakordselt alagrupist edasi ning pälvisid kokkuvõttes 17. koha. Käesoleval EMil omab Eesti esiduo 5. asetust ja endale on seatud kõrged eesmärgid.

E-alagrupi tituleeritumad mehed on itallased Lupo ja Ranghieri, neist esimesel on ette näidata olümpiahõbe ning kolm Euroopa meistritiitlit (koos Paolo Nicolaiga). 2020. aasta EMil tuldi pronksile ja Tokyo olümpial viiendaks. Alates 2021. aastast mängib Lupo koos Ranghieriga.

Šveitsi paar Krattiger – Breer on samuti väga tugevad vastased, 2020. aasta EMil tuldi viiendaks. 2018. aastal saavutas Krattiger EMil samuti viienda koha koos Nico Beeleriga. Soome paaril pole rahvusvahelisel tasemel suuri saavutusi ette näidata.

Kokku on kaheksa alagruppi, igast alagrupist pääseb edasi kolm paremat.