Paide ei suutnud tänavu esimesel kahel katsel Kuressaaret alistada, sest esimese omavahelise kohtumise võitsid saarlased 2:1 ning teine matš jäi 1:1 viiki. Neljapäeval Brüsselis euromängu pidanud Paide Linnameeskond valitses pühapäeval avapoolaega. Nurgalöökidest pääses kahel korral löögile keskkaitsja Abdul Razak Yusif, paaril korral sai kastis üritada Bubacarr Tambedou, ent aafriklased koduväljakul sihile ei jõudnud.

0:0 päädinud avapoolaja järel pani kodumeeskond peale veelgi kõvema surve, ent Ebrima Singhatehi ja teiste paidekate sooritused kollasest meestemüürist läbi ei lipsanud. Samuti ei toonud tulu järjepidevalt teenitud nurgalöögid (kokku teenisid paidekad neid 18) ega peatreener Karel Voolaidi mitmed vahetused.

Nii leppisid meeskonnad väravateta viiki. Voolaidi sõnul sai otsustavaks tema hoolealuste nigel olukordade realiseerimine.„Hooaeg on näidanud, et Kuressaare vastu on kõigil keeruline väravaid lüüa. Me pole erand. Peame treeningutel rünnakut lihvima, et suudaksime veel rohkem võimalusi luua,“ rääkis ta matši järel ETV2 otseülekandes.

Voolaidi silmis saab sellistes mängudes otsustavaks rünnakute lõpetamise kvaliteet. „Me ei saa loota, et Kuressaare mängijad ei tee lõpuni kaitsetööd. Asi jäi kinni pisikestesse asjadesse. Hoidsime initsiatiivi, lõime momente, aga need väga head võimalused tuleb ära realiseerida. Me ei saa loota sellele, et me loome mängus kümme suurepärast võimalust,“ sedastas Paide juhendaja, kelle väitel ei jäänud midagi tahtmise taha.

Kuressaare poolelt tegi vägeva mängu noor kaitsja Moorits Veering. „Võistkond oli tubli ja kannatasime hästi ära,“ sõnas jalgpallur, kelle silmis mängis saarlastele kaardid kätte ka graafik. „Neil oli euromängult keeruline sellele matšile tulla, meie saime aga kohtumiseks terve nädala valmistuda. Tingimused olid meile soodsamad.“

21 mänguga 37 punkti kogunud Paide hoiab meistriliigas neljandat kohta, neist kaks matši enam pidanud Kuressaare on 32 silmaga viies. Tabeli tipus on 63 punktiga Tallinna Flora.