Hawk-Eye tehnoloogia tegi tipptennises debüüdi 2006. aasta märtsis Floridas toimunud ATP ja WTA turniiril, suurtel slämmidel on seda kasutatud alates sama aasta US Openist. Aastatega on tehnika nii palju arenenud, et kõvaväljakutel pole joonekohtunikke enam vajagi. Kas pall oli siin- või sealpool joont, selgub automaatselt. Mitte küll tehisintellekti, aga kaamerate ja arvuti abiga.

Tallinnas peetaval WTA 250 turniiril läheb veel joonekohtunikke vaja, sest Hawk-Eye tehnoloogia tuuakse neile toetuseks. Kui mängija kahtleb joonekohtuniku otsuse õigsuses, võib ta lasta arvutil olukorra üle vaadata. Peaks kohtunikul õigus olema, kaotab mängija antud setis ühe vaidevõimaluse. Kokku on vaidevõimalusi seti peale kolm, kiireks lõppmänguks antakse üks võimalus juurde.

„Kotkasilma“ paigaldamine ei ole WTA 250 turniiridel kohustuslik. Eesti Tennise Liidu peasekretäri Allar Hindi sõnul soovitakse sellega turniirile lihtsalt lisaväärtust luua. Süsteemi maksumus on konfidentsiaalne.

Hawk-Eye Innovations Ltd tenniseosakonna direktor Benjamin Figueiredo rääkis Delfile ja Eesti Päevalehele, mida „kotkasilma“ süsteem endast täpsemalt kujutab, kuidas seda paigaldatakse, kui täpne see on ning mida arvavad selle arendajad joonekohtunike üha süvenevast töötuse probleemist.