21-aastane Stepanova avalikustas Instagramis oma unistuse, mis on seotud 2026. aasta taliolümpiamängudega.

„Luban, härra Bach, et edaspidi treenin kolm korda rohkem kui varem. Nii et teie ja mitte keegi teine ​​annate mulle järgmistel mängudel medali. Ma ei tunne sind, aga rõõm on sel hetkel su nägu näha,“ kirjutas Stepanova.

Venelanna avaldas samas ka pildi Saksamaa ajalehe Bildi artiklist, kus kirjutati, et just Bach oli ROK-i karmide otsuste taga. Nimelt tegi ROK pärast Ukraina sõja puhkemist spordialaliitudele pöördumise, kus rõhutas, et Venemaa ja Valgevene sportlasi ei tohiks rahvusvahelistele võistlustele lubada. Lisaks võttis olümpiakomitee sõja puhkemise järel Venemaa presidendilt Vladimir Putinilt ära aumedali, mis talle 2001. aastal anti.

Bach rõhutas selles Bildi artiklis ka oma soovi, et sport ei muutuks sanktsioonide ja vastusanktsioonide süsteemiks. Näiteks ei meeldi talle olümpiamängude boikotid, sest ROK on tõeliselt globaalne organisatsioon.

„Ülemaailmne organisatsioon peab kaaluma järgmist küsimust: Venemaa-vastaseid sanktsioone toetab vähem kui 50 riiki maailmas. ROK-is on meil seega umbes 150 rahvuslikku olümpiakomiteed, mille valitsused pole Venemaale sanktsioone kehtestanud. Nad küsivad meilt, miks me nii reageerime?“ ütles Bach Bildile.

„Lihtsalt sellepärast, et Euroopas käib sõda? Mida me tegime Jeemeni või Afganistani sõdadega? Aga Etioopia või Mali? Nende vaadetega tuleb arvestada. Me ei tohiks alluda poliitilistele sanktsioonidele ja boikottidele,“ lisas Bach.

See kommentaar Stepanovale meeldis. Ta kirjutas Instagramis: „Nüüd ootame lisaks sõnadele ka tegusid.“

Stepanova on üks neist sportlastest, kes on avaldanud Putinile ja Ukrainas peetavale sõjale avalikult toetust.

Stepanova võttis sõna, kui Putin võõrustas Pekingi olümpiamängude medalivõitjaid. „Minu silmis on Venemaa taas tugev, uhke ja edukas riik. Liigume jälle õigel kursil ning võidame samamoodi, nagu võitsime olümpiamängudel. Suur tänu meie presidendile, kes hoiab meie riigi lippu kõrgel,“ sõnas Stepanova toona.

Hiljem nimetas suusataja välisriikide spordiajakirjanikke naiivseteks, sest nad olid tema sõnavõtust üllatunud. „Kuulake ja pange tähele: meie, venelased, tahame oma riigile kõike head. Üks meie tõekspidamisi on toetada kodumaad murrangulistel aegadel. Kui teil, kallid lääneriikide ajakirjanikud, on sellest arusaamisega raskusi, siis peaksite ehk iseseisvalt mõtlema selle üle, miks me oleme nii kindlad, et saame kõigist raskustest üle. Ja võib-olla on aeg lõpetada uskumine müütidesse, mille te ise lääne meedias lõite,“ teatas Stepanova.