Eesti meeste paarisaeruline neljapaat koosseisus Mikhail Kushteyn, Allar Raja, Tõnu Endrekson, Johann Poolak sai Müncheni EM-il tänases poolfinaalis kolmanda koha ja pääses homsesse A-finaali.

Tõusvas joones sõudnud Eesti paatkond kaotas oma vahefinaali võitnud Itaalia nelikule 2,84 sekundiga. Teise koha sai Prantsusmaa (+2,43). Eesti selja taha ja A-finaalist välja jäid Šveits, Tšehhi ja Belgia.

Esimesest poolfinaalist pääsesid finaali Poola, Rumeenia ja Suurbritannia paatkonnad. B-finaaliga peavad leppima Holland, Leedu ja Ukraina.

Küsimusele, millised asjaolud täna kokku langesid, et finaalikoht ära tuli, vastas Raja (39) filosoofiliselt: „Ise pidime ka natuke tööd tegema. Jutumärkides natuke. Pärast sellise ilmaga seal vee peal võideldes tahakski öelda, et hakkan vanaks jääma selle värgi jaoks, aga ei saa seda teha, sest Tõnu (Tõnu Endrekson, 43 – toim) pole seda veel öelnud.“

Raja tänas sportlikku õnne, sest suurem osa favoriite sattus loosi tahtel teise poolfinaali: „Mõned koosseisud on päris tugevad sel aastal. Esikohapretendentidest ainult Itaalia sattus meie poolfinaali, kõrgem teravik oli rohkem koondunud teise sõitu. Teadsime, et meil on hea võimalus edasi pääseda. Pidime oma töö ära tegema.“

„Kui nüüd vaadata, et me ise ka aeru pidime tõmbama, siis me suutsime teha väga hea keskendunud sõidu. Üliraske oli ikka. Ikka tõesti raske! Võitlemine ja surumine tiheda vastutuulega, tehniliselt keeruline... Ajad on aeglased. Sõidetakse 30 sekundit kauem kui tavaliselt. Seda on päris hästi tunda,“ lisas Raja.

Finaal peetakse homme kell 13.47.

„Katsume teha samasuguse sõidu nagu täna, võibolla mõne nüansi paremini. Eks näha, palju veel auru sees on ning kas eilne ja tänane päev jätavad jälje või mitte. Muud midagi... Lähme oma hetke parimat sõitu tegema. Eks näis, mis tulemuse see annab,“ sõnas Raja homse kohta.