Romanjuk sai eelujumiste peale 16. koha ajaga 1.08,74. Tema isiklik rekord on 1.07,68. Eneli Jefimova nimel olev Eesti rekord on 1.06,47.

Selle distantsi poolfinaalidega tehakse algust täna õhtul kell 19.24.

Eelujumiste parima aja 1.11,52 sai kreeklanna Eleni Kontogeorgou.

„Olen tulemusega väga rahul. Eile rääkisin, et kui 1.08-ga ujun, siis olen väga rahul. Praeguse soorituse kohta saan öelda, et tegin vigu, kuid proovin õhtul neid parandada,“ tõdes Romanjuk ERR-i vahendusel. „Õhtuks on mul kindlasti energiat. Proovin soojenduse ajal neid pisikesi asju parandada ja vaatame, mida õhtu toob.“

Meeste 100 meetri vabaltujumise eelvõistlusel sai Daniel Zaitsev ajaga 49,73 kolmekümnenda koha. Isiklikule rekordile jäi Zaitsev alla kolme sajandikuga. Poolfinaali oleks viimasena viinud aeg 49,22.

„Tegin täna parema stardi kui eile. Teine pool distantsist läks väga raskeks, arvestades, et alustasin rekordigraafikuga natuke aeglasemalt,“ rääkis Zaitsev ERR-ile.

„Soojenduse ajal oli tunne väga hea. Minek oli hea. Aga ujuine tõmbas kinni. Ma pole veel saanud oma ujumist siin realiseerida. Täna läks juba natuke paremini. Alla ei anna ja loodame, et iga päevaga läheb paremaks.“

Alex Ahtiainen sai samal distantsil 54. koha ajaga 50,62. Tema isiklik rekord on mullusel EM-il ujutud 50,06.

Eelujumiste parim oli võistluste rekordi 47,20 püstitanud rumeenlasest kahekordne maailmameister David Popovici.

4 x 100 meetri kompleksujumise segateates jäi Eesti (Armin evert Lelle, Romanjuk, Zaitsev, Aleksa Gold) 13 võistkonna seas eelviimaseks ajaga 3.56,40. Viimasest finaalikohast jäi Eesti veidi vähem kui kuue sekundi kaugusele.