Suure läbimurde karjääris on tegemas Anderlechti hispaanlasest vasakkaitsja Serio Gomez, kes kummaski paide mängus koosseisu ei kuulunud, kuigi oli peatreener Felice Mazzu mängupäeva esialgses valikus.

Premier League'i hiid Manchester City tegi 21-aastase kaitsja eest pakkumise, millest Belgia klubi keelduda ei saanud: üleminekusumma 15 miljonit eurot, mis koos erinevate lisade ja boonustega võib kasvada 20 miljonini.

Inglise meedia kirjutab, et Gomez plaanitakse koheselt välja laenata mõnele City konsortsiumi kuuluvasse klubisse - Euroopas on nendeks näiteks Girona, Palermo, Troyes ja Lommel -, kuid pole välistatud, et ta sel hooajal ka City esindusmeeskonna tegemistesse kaasatakse.

Manchesteri peaks Gomez saabuma lähima 24-48 tunni jooksul, et läbida meditsiiniline ülevaatus ja tehing lõpuni viia. Belgia meedia teatel lendas mees Inglismaale juba kolmapäeval ning temaga sõlmitakse nelja-aastane leping.

Gomez liitus Anderlechtiga eelmise aasta juulis, kui Dortmundi Borussiale maksti tema eest 2,5 miljonit eurot. Dortmundi põhimeeskonnas sai ta kirja vaid kaks kohtumist, sest veetis rohkem aega laenul Hispaania esiliigaklubis Huesca.

Üks pisut väiksema kaliibriga üleminek võib Anderlechti sel suvel veel ees oodata, sest Prantsuse kõrgliigaklubi Nice'i radaril on Belgia-Ghana kodakondsusega ääreründaja Francis Amuzu, kes mõlemas Paide mängus platsil käis ning Tallinnas ka väravasöödu andis. Ühe ligemale 10 miljoni euro suuruse Nice'i pakkumise on Anderlecht juba tagasi lükanud. Välistatud polevat tema puhul midagi - 22-aastane paremäär võib siirduda ka mõnda teise tippklubisse ning jääda ka Anderlechti.