Medvedevist sai Kyrgios jagu teises ringis tulemusega 6 : 7 (2), 6 : 4, 6 : 2. Läinud öösel pidas ta juba kolmanda ringi kohtumise kaasmaalase Alex De Minauriga (WTA 21.) ning võitis selle kindlalt 6 : 2, 6 : 3.

Veerandfinaalis ootab Kyrgiost turniiri kaheksas asetus, poolakas Hubert Hurkacz (ATP 10.). Mehed on kohtunud varem vaid korra, kui tänavusel Halle muruturniiril võitis Hurkacz poolfinaalis tasavägise mängu 4 : 6, 7 : 6 (2), 7 : 6 (4).

Wimbledonis finaali jõudnud 27-aastane Kyrgios on endale kindlustanud asetuse järgmiseks suure slämmi turniiriks US Open, sest tõuseb maailma edetabelis 30 parema sekka.

„See oli mu eesmärk, et ma ei saaks esimeses ringis ühtegi titaani või jumalat vastaseks,“ rääkis Kyrgios peale matši. „Ma võin nüüd end turniiritabelis ise üles ehitada, kui tabel minu vastu lahke on. Aga vaadake, olen alati tundnud, et mu mäng on piisavalt hea, vastasest olenemata. Täna tundsin ma end imeliselt ning loodetavasti jätkan seda.“

Kyrgios on karjääri parimatel päevadel olnud ka maailma 13. reket (2016. aastal). 30 parema seas oli ta viimati 2020. aasta veebruaris.

Montreali teistes veerandfinaalides kohtub norralane Casper Ruud (ATP 7.) kanadalase Felix Auger-Aliassime'iga (ATP 9.), hispaanlane Pablo Carreno-Busta (ATP 23.) briti Jack Draperiga (ATP 82.) ning britt Daniel Evans (ATP 39.) ameeriklase Tommy Pauliga (ATP 34.).