Oma eelsõidus neljandana lõpetanud neljapaat korrigeeris paar tundi hiljem toimunud vahesõidus minekut märkimisväärselt, lõpetades tasavägiseks kujunenud sõidus Hollandi järel (6.13,45) ja Ukraina (6.15) ees teise kohaga (6.14,87). Kõik kolm nelikut kindlustasid sellega pääsu poolfinaali, kirjutab Eesti Sõudeliidu koduleht.

„Tegime endale päris palju tööd juurde,“ tõdes meeskonna staažikaim ja tituleerituim, Endrekson. Pärnaka sõnutsi ei ole tiim vastutuules sõites koostööd veel klappima saanud ning selle arvelt tulevat tähtsates sõitudes korralikult lõivu maksta.

„Tänagi ei saanud avasõidus korrektselt tõmbesse ja sellistes tingimustes on see meile komistuskiviks,“ rääkis kahekordne olümpiamedalist. Hoopis paremini olevat nelik end tundnud vahesõidus.

„See oli teisest puust minek: ehkki vastutuult jagus, saime sõidu klappima,“ rõõmustas Pärnu sõudeklubi liige.

Kas sellisel tasemel sõit võiks Eesti mehed ka finaali upitada?

„Jah, arvan küll, et oleme selleks võimelised,“ ütles Endrekson.

Eesti stardib poolfinaalis reedel kell 12.45 kuuendalt rajalt, vastasteks Prantsusmaa, Šveits, Itaalia, Tšehhi ja Belgia. Medalisõitu jõuab kolm esimest. Kuus minutit varem algavas esimeses poolfinaalis lähevad vastamisi Ukraina, Leedu, Rumeenia, Poola, Suurbritannia ja Holland.

Ehkki ühepaadil pidi esiti startima Kaspar Taimsoo (Viljandi SK), naasis viljandlane isiklikel põhjustel koju ning tema asemel anti võimalus startida neljapaadi asendusliikmel Andrei Jämsäl (Pärnu SK).

Rio OMi pronksmedalist läks avasõidus vastamisi Hollandi, Suurbritannia ja Šveitsi esindajatega, ent pidi kõigile alla vanduma. Sõidu võitis 8.03,10ga hollandlane Melvin Twellaar, Jämsä oli 8.32,71ga neljas. Lisaks Twellaarile pääses otse poolfinaali britt Thomas Graeme (8.17,09).

Siiski avaneb pärnakale veel üks võimalus edasi pürgida reedel kell 11.36 algavas vahesõidus, kus tal tuleb Serbia, Monaco, Aserbaidžaani ja Rootsi koondislaste vastu hambad ristis suruda ning lõpetada vähemalt teisena.

Kergekaallastest löövad paarisaerulisel kahepaadil kaasa Ander Koppel (Pärnu SK Kalev) ja Elar Loot (SAK Tartu). Noorukesed spordimehed olid avasõidus 7.31,83ga kuuendad. Ainsana liikus otse medalisõitu 7.06,06ga finišeerinud Itaalia. Saapamaa paarile järgnesid Portugal (7.08,04), Norra (7.19,93), Ungari (7.26,12) ja Taani (7.28,71).

Vahesõit on kavas reedel kell 11.18, kus Koppeli ja Loodi rivaalideks on Ungari, Portugali, Tšehhi ja Hispaania paarid. Sellest sõidust pääseb A-finaali kaks esimest.