8.8 | Poolkaitsja Daniel Sudar sõlmis Nõmme Kaljuga hooaja lõpuni kestva lepingu
Mida tegi Sudar eelmistel aastatel?
Võtame ette Kalju kodulehel oleva pressiteate. „Olen õnnelik selle võimaluse üle, et sain liituda klubiga, kes mängib Premium liigas medalikohtadele ning omab pikka ajalugu UEFA sarjades. Mõistagi tahan Kalju fänne rõõmustada ja meeskonda aidata, et hooaja lõpuks oleks klubi poolt püstitatud eesmärgid täidetud,“ kommenteeris Daniel. Nõmme Kalju spordidirektor Argo Arbaiter (Ääremärkus. Pole minu kirjaviga, vaid Kalju ei suutnud kodulehel oma spordidirektori nime õigesti kirjutada.): „Suvise üleminekuakna raames kavandatud plaanid ei realiseerunud nii nagu lootsime, aga lõpuks täitsime siiski oma eesmärgid. Daniel Sudar toob meie keskväljale jõudu juurde ja usume, et tema liitumine tõstab oluliselt meie konkurentsivõimet hooaja lõpusirgel.“
Kas panete tähele, mis on nende tekstis puudu? Pikas jutus pole poolt sõnagi sellest, kus Sudar varem mängis. Kas see on juhus? Vaevalt, sest horvaadi CV erilist muljet ei jäta. Viimati mängis ta Kreeka esiliiga põhjatsoonis välja langenud meeskonnas Katerini Pierikos, enne seda Serbia esiliigast välja kukkunud satsis Cajetina Zlatiboris ja veel enne seda Austria tugevuselt kolmanda liigatasemel idatsoonis Team Wiener Linien Elektra. (Ääremärkus. Ma olen 35, aga Tiim Viiner pani muigama.)

Hinne üleminekule: 3-. Tema tipphetkedest koostatud videos pani 24-aastane ja 190 cm pikkune keskpoolik peamiselt vastaste söötudele jala vahele ja siis pani kohmaka passi oma kaaslastele. Laias laastus võiks öelda, et tegu on German Šlein 2.0-ga. Aga samas on Kaljul juba Šlein olemas. Mida nad kahe Šleiniga teevad? Ja kui palju on üleüldse Eesti meistriliigas edulugusid kuskil Serbia esiliigast või Austria kolmandast liigast pärit meestega? Olematult. Esmapilgul on tegu üsna arusaamatu diiliga, aga samas ei saa välistada, et Argo Arbaiter teab paremini.