Pärnu tennise ajalgu ulatub raamatu „Eesti Tennis 100“ andmetel 1896.-1900. aastatesse, kui suvepealinnas valmisid esimesed neli tenniseväljakut. Tänapäeva rahvusvahelises tenniseelus on Pärnu tähtsal kohal olnud 1990-ndate keskpaigast, kui siin peeti satelliitturniire, mis tänaseks on välja kasvanud ITF turniirideks.

Pärnakad on turniiri korraldamisel jäänud rahvusvahelisele katuseorganisatsioonile nii hästi silma, et paar aastat tagasi käis peakontor ise välja pakkumise, kas naiste turniir ei tahaks 15 000 dollarilt kasvada 25 000-le. Sellest järgmine samm oleks juba 60 000 dollari suuruse auhinnafondiga mõõduvõtt, enne WTA turniire on viimased vaheastmed veel 80 000 ja 100 000.

Meie pilvedesse ei tõuse, vaid räägime tegelikkusest: turniirikorraldamise telgitagustest, direktori töö võlust ja valust, kuumadest 90-ndatest ja tolle ajastuga kaasas käinud värvikatest seikadest ning mõistagi tänapäevast, äsja lõppenud meeste turniirist ning ootustest meie naistele. Hea sõnaga saavad meeles peetud Pärnu tennise korüfeed ja tugevamad mängijad, kes kõik on andnud oma panuse, et suvepealinna tenniseelu nii kirev on olnud ning meil põhjust kõigest sellest üldse rääkida.

„Matšpalli“ podcast on leitav ka Spotify rakendusest. Saate meiliaadress ootab huvitavaid ettepanekuid, küsimusi või lihtsalt kuulajate tagasisidet aadressil tennis@delfi.ee.

Head kuulamist!

1x
00:00