„Väga raske on näha, et ta nii pidi lõpetama,“ ütles Kanepi väljakul antud intervjuus. „Ei teagi, mida veel öelda. See, et ta meditsiinilise pausi võttis, ei häirinud mind nii palju, sest seda on paljud mu vastased ka varem teinud.“

„Mängisin eelmisel nädalal hea turniiri Washingtonis ning tunnen end ka siin hästi. Loodan jätkata seda, mida ma teen,“ lisas eestlanna.

Kaia Kanepi

„Vahel on päris keeruline, kui vastasel midagi viga on. Eelmisel nädalal võtsid mu vastased päris mitu korda meditsiinilisi vaheaegu, mistõttu oli mul täna lihtsam sellega hakkama saada,“ rääkis Kanepi hiljem juba WTA meediaosakonna vahendusel eesti keeles.

„Alguses oli mul uute tingimustega keeruline hakkama saada, aga edasi tundsin end juba päris mugavalt.“

Osaka tuli seljavalust hoolimata avasetis korduvalt raskest seisust välja. Kanepi läks murdega 3 : 2 ette ja pareeris järgmises geimis ise kaks murdepalli. Enda pallingu loovutas Kanepi esimest korda kümnendas geimis setivõidu peale servides pärast 30 : 30 viigiseisu.

Seejärel murdsid mõlemad teineteist veel korra ning kuigi Kanepil oli 6 : 5 peal seisul 40 : 30 kasutada üks settpall, viis Osaka seti kiiresse lõppmängu, mis oli tasavägine kuni 4 : 4-ni. Kanepi tegi teise minimurde ja lõpetas tie-break'i oma servidega.

Kui Kanepi oli teist setti 3 : 0 juhtima läinud, jalutas Osaka võrguni ja loobus edasi kannatamast.



37-aastane Kanepi oli Osakaga (24) varem kohtunud korra ning ainsa omavahelise mängu võitnud – 2017. aasta US Openil olid eestlanna võidunumbrid 6 : 3, 2 : 6, 7 : 5.

Teises ringis kohtub Kanepi maailma kaheksanda reketi Garbine Muguruzaga, keda ta võitis tänavu French Openi esimeses ringis 2 : 6, 6 : 3, 6 : 4. Naised kohtusid ka 2014. aasta Australian Openi avaringis, kus hispaanlanna sai 6 : 2, 2 : 6, 6 : 2 võidu.

Kui Kanepi ka Muguruzast jagu saab, võib kolmandas ringis ees oodata juba Serena Williams, kes hetkel aga ei tea oma teise ringi vastastki, sest selle peavad esmalt selgitama šveitslannast Tokyo olümpiavõitja Belina Bencic (WTA 12.) ja läbi kvalifikatsiooni põhitabelisse pääsenud tšehhitar Tereza Martincova (WTA 71.).

Anett Kontaveit (WTA 2.) on avaringis vaba ja kohtub teises ringis Jil Teichmanniga (WTA 21.), kes alistas eile hilisõhtul Venus Williamsi 6 : 2, 6 : 3. Kolmandas ringis võib Kontaveit kohtuda Simona Halepiga (WTA 16.).