29-aastane Claesson avas oma ootamatu ülemineku tagamaid KHL-i kodulehele antud intervjuus.

„Olen mänginud palju aastaid, kuid viimasel ajal pole piisavalt mänguminuteid saanud. Tahan näidata oma oskusi, sellepärast ma siia tulin, et saaksin enda parimat mängu näidata,“ ütles rootslasest kaitsja.

Kuna Ukrainas jätkub sõda, on Claesson saanud kodumaal kõvasti kriitikat. Ise ta Venemaa armee spordiklubis mängimises suurt probleemi ei näe.

„Otsus ei olnud poliitiliselt lihtne, kuid mu sõbrad ja perekond toetavad mind. Ma saan aru, et paljud inimesed olid minu lepingust üllatunud. Minu pere on hetkel Kanadas, kuid ma loodan, et nad tulevad siia esimesel võimalusel,“ ütles Claesson, kes on karjääri jooksul NHLis mänginud seitse hooaega.

30-aastane Rootsi väravavaht Adam Reideborn mängis ka eelmisel hooajal Moskva CSKA ridades ning ta otsustas klubisse edasi jääda ka algavaks hooajaks. „Olen valmis olema esiväravavaht. Eelmisel hooajal see mul ei õnnestunud,“ sõnas ta.

Reideborni ja Claessoni koondisekarjäär on Venemaal mängimise tõttu ohtu sattunud. „Pole probleemi. Võib juhtuda, et ma koondises ei mängi, aga otsus tuleb ära oodata. Ma pole Rootsi alaliidult mingit tagasisidet saanud,“ ütles Reideborn.