IRONMAN 70.3 Tallinn peakorraldaja Ain-Alar Juhanson: „Euroopa meistrivõistluste võõrustamine on meile suur tunnustus. Võistluse populaarsus on kasvanud nii kohaliku kui rahvusvahelise publiku seas – tänavu on enam kui 60 protsenti sportlastest siia sõitnud kaugemalt, et Eestis võistelda. Aastate jooksul on olnud hea meel tervitada Tallinnas Euroopa tipptriatleete – Sebastian Kienle, Daniel Bækkegård ning Kat Matthews – kes on aidanud Tallinna võistluskohana IRONMANi rahvusvahelisele kaardile viia. Tallinn pakub sportlastele ainulaadset kogemust võistelda pealinnas ning kogeda kõike, mida Tallinnal pakkuda.“

Eestis on IRONMAN 70.3 võistlust korraldatud alates 2016. aastast, esimene võistlus peeti Otepääl. Alates 2018. aastast korraldatakse ka täispikka IRONMANi. Aastal 2020 kolisid mõlemad võistlused Tallinnasse ning pealinnas sai alguse nädalavahetust täitev spordifestival. Tallinn oli ka esimene linn 2020. aastal, kus IRONMAN peeti pärast COVID-19 pandeemiat.

IRONMAN 70.3 Euroopa meistrivõistlused Tallinnas toimuvad 6. augustil 2023. Võistluse väga kiire rada algab Harku järve äärest, kus sportlased ujuvad 1,9 km pikkuse ringi. Seejärel viib rattarada sportlased läbi Harjumaa ja tagasi Tallinnasse, kus Lennusadamas ootab sportlasi teine vahetusala. Seejärel läbivad sportlased 21 km pikkuse jooksuraja, kulgedes läbi Tallinna ajaloolise vanalinna.

„Rahvusvahelised transpordiühendused, rikkalik kultuur ja ajalugu ning kasvav sportlaste arv teevad Tallinnast ideaalse IRONMAN 70.3 Euroopa meistrivõistluste toimumiskoha,“ kinnitas Declan Byrne, IRONMAN Grupi Euroopa, Lähis-Ida ja Aafrika tegevuste asepresident.

„Võistlus on aastate jooksul järjest paremini korda läinud ning osutunud sportlaste lemmikuks Euroopas. Elame kaasa sportlastele, kes saavad kogeda elektrilist atmosfääri, mis pealinnas võistlusega kaasneb ning soovime tänada Tallinna linna, Ain-Alar Juhansoni ning kohalikku korraldusmeeskonda jätkuva toetuse ja jõupingutuste eest, et aastast aastasse meeldejäävat võistluselamust pakkuda,“ lisas Byrne.