Eesti koondis, kuhu kuulusid lisaks individuaalvõistlusel Euroopa meistriks kroonitud Karl Gnadeberile ka Sander Kont ja Revo Maimre, pidi poolfinaalis tunnistama Soome eakaaslaste 2:1 paremust, mistõttu jäid noored Eesti piljardisportlased finaalist välja.

Meeskondlikul võistlusel osalevad kolm iga riigi esindajat ning mängud toimuvad 8, 9, 10 palli formaatides. Vahetult enne mängu tehakse meeskonna siseselt otsus, kes millist formaati mängib.

Meeskondlikus arvestuses võitis Eesti koondis 2018. aastal EM-il täiskasvanute vanuseklassis samuti pronksmedali. See on ka ainuke kord enne äsja võidetud meeskondliku medalit, mil meeskonna arvestuses on Eestile piljardis medal võidetud.

Lõppenud EM oli Eestile taaskord edukas – 28 riigi konkurentsis saavutas Eesti medalite arvestuses Hollandi, Saksamaa ja Poola järel neljanda koha.

„Olles selles edetabelis kõrgel neljandal kohal on kindlasti suurepärane saavutus. Nii Hollandis, Saksamaal kui ka Poolas on piljardisport väga populaarne ning toimuvad ka koolidevahelised võistlused, mistõttu on nimetatud riikides kohalikel võistlustel mitmetes kordades rohkem võistlejaid ning ka keskmine tase on Eesti omast ees. Rahvaarvust rääkimata. Loodetavasti annavad praegused võidud inspiratsiooni ka Eesti noortele ning harrastajate ja sportlaste arv suureneb“, ütles Eesti Piljardiliidu esindaja Kristjan Kuusik peale võistlusi.

Täna tehti samas võistluspaigas algust ka Euroopa liiga osavõistlusega.