34-aastane Vettel andis möödunud nädalal teada, et käesolev hooaeg jääb tema jaoks vormel 1 sarjas viimaseks.

Eelmisel hooajal Aston Martiniga liitunud sakslase karjääri lõppvaatus oleks võinud aga täiesti teistsuguseks kujuneda, sest Horneri sõnul oli Austria meeskond lähedal, et Sergio Perezi asemel palgata Max Verstappeni tiimikaaslaseks hoopis Vettel.

„Meil olid pikad läbirääkimised, aga see oleks olnud nagu eksi juurde tagasi minemine, mis pole teadupärast esimese korraga võrreldav. Meie ühised saavutused on väga muljetavaldavad ja ta jääb alati osaks meie ajaloost. Oleme tõesti väga uhked, et ta on meie meeskonda kuulunud,“ vahendab RacingNews365 Horneri sõnu.

„Kellelgi polnud õrna aimu, et ta karjääri lõpetab. Kohtasin teda pärast Prantsusmaa GP-d ja nägin kui suur pettumus see tema jaoks oli. Polnud sugugi meeldiv teda võistlejaterivi keskpaigas näha ja ma usun, et ta ei nautinud seda ka ise. Tal on olnud vaimustav karjäär, aga nüüd on aeg eesriie ette tõmmata,“ lisas Horner.

Vettel tuli koos Horneriga Red Bulli ridades maailmameistriks aastatel 2010 kuni 2013. Tema arvel on 53 etapivõitu, millega hoiab Lewis Hamiltoni (103) ja Michael Schumacheri (91) järel kõigi aegade edetabelis kolmandat kohta.

Vettel alustas karjääri Sauberis ja Toro Rossos ning siirdus 2009. aastal Red Bulli. 2015. aastal liitus ta Ferrariga ning alates eelmisest hooajast kuulub ta Aston Martini meeskonda.