23-aastane Rosenthali põlv polnud otseselt katki, tegu oli venitusega. Trauma segas teda kevadel kaks kuud ja mida aeg edasi, seda väiksemaks tema kasutegur Tartu Ülikool Maks&Mooritsa eest mängides muutus. Läbi valu punnitas tagamängija siiski hooaja lõpuni.

„Põlv andis pidevalt tunda ja mängisin valuvaigistite peal. Samas ei tahtnud ka mängimata jätta – pigem läbi valu kui üldse mitte. Pärast seda oli vaja pikemat puhkust ja taastusravi läbi teha,“ rääkis Rosenthal.

„Nüüd on kõik korras, põlv ei tee enam üldse valu. Olen kuu aega saanud korralikult trenni teha ja olen 100 protsenti valmis,“ lisas ta.

Taastusravi tegi Rosenthal Tallinnas koondise juures, suurema osa juulist treenis ta Tartus ülikoolitiimi füüsilise ettevalmistuse treeneri Ott-Erik Kalmuse näpunäidete järgi.

„Tegin temaga kõvasti ÜKE-t, et saada plahvatuslikkust ja kiirust juurde. Lisaks viskasin. Eesmärk oli vormi ja mängutunnetust natukenegi tagasi saada, et koondise juurde tulles kergem oleks. Väsimust ei ole ja tunnenegi, et vorm on täitsa okei,“ selgitas Rosenthal.

Mitmete tagameeste puudumisel täitis Rosenthal veebruaris peetud MM-valikmängudes Eesti koondise põhimängujuhi kohta. Nüüd tuleb tal tagaliinis EM-finaalturniiri pileti nimel konkureerida Sten Soku, Kerr Kriisa, Kristian Kullamäe, Siim-Markus Posti, Martin Dorbeki ja Robert Valgega.

Märt Rosenthal (palliga) veebruaris Poola koondise vastu.

„Ma küll juunikuises „aknas“ ei mänginud, aga usun, et selle pealt sai iga koondislane aru, et mingigi taseme näitamiseks tuleb olla vormis. Ei piisa, kui mängida üks poolaeg korralikult ja siis hakata jalga sirgeks laskma. See ei ole meie koondise moodi – tahame mängida kiiret mängu ja selleks tuleb vormis olla. Peame näitama, et oleme paremad kui eelmine kord,“ ütles Rosenthal.

192 cm pikkusel tagamängijal on Tartuga kehtiv leping, aga väidetavalt vaatab ta ringi ka piiri taga. Rosenthal ei soovinud seda kinnitada ega ka ümber lükata.

„Ma seda ei kommenteeriks. Ma ei tea ise ka veel kindlalt mitte midagi. Jään vastuse võlgu,“ sõnas ta.

***

EM-finaalturniiriks valmistuvat Eesti koondist ootab augustis alustuseks ees viis kõrgetasemelist kontrollmängu - 4. augustil Klaipedas ja 7. augustil Alytuses kohtutakse kolmekordse Euroopa meistri ja kolmekordse olümpiapronksi Leeduga, 12. ja 14. augustil võõrustatakse Tartus Ilmar Kullami nimelisel turniiril Belgiat ning Bosnia ja Hertsegoviinat, 19. augustil ollakse Riias vastamisi Lätiga.

Delfi TV vahendab alates Delfi Kogupaketi tellijatele kõiki Eesti korvpallikoondise kontrollmänge.

Loe lähemalt SIIT.