Manchester City ja Erling Haalandi megadiil

Kõige suurema meedia tähelepanu on saanud Erling Haalandi üleminek Borussia Dortmundist eelmise hooaja Premier League’i karika võitnud Mancester City ridadesse. Juba augustis saab näha, kuidas see mängu mõjutab. Igatahes on Haalandi diil rahaliselt üks mahukamatest lepingutest Premier League’is – selle väärtus on 100 miljonit eurot.

Noormees tõestas eelmisel hooajal, et on oma hinda väärt, skoorides 30 mängus 29 väravat. Liverpooli peatreener Jürgen Klopp on väitnud, et Haalandi diil hakkab mõjutama edaspidiseid üleminekuid ja lepinguid Premier League’is, ja eks ta nii ole.

Manchester City peatreener Pep Guardiola on lisaks Haalandile otsustanud täiendada meeskonna koosseisu veel noore Leedsi keskmängija Kalvin Phillipsiga, kellega sõlmiti 53,4 miljoni euro eest leping kuueks aastaks.

Lukaku lahkumine tõi Chelseasse Raheem Sterlingi

Manchester City jätab aga uuel hooajal seljataha pikaajaline ründaja Raheem Sterling, kes sõlmis lepingu Chelseaga viieks aastaks 56,4 miljoni euro eest. Chelsea peatreener Tuchel on öelnud, et Sterlingi saamine Chelsea ridadesse oli klubi mehitamisel peamine prioriteet pärast Lukaku laenul tagasipöördumist Inter Milani. Lisaks lahkusid Arsenali ridadesse Gabriel Jesus ja Oleksandr Zinchenko, keda näeme uutes särkides juba õige pea Premier League’i avamängus.

Chelsea peatreeneril Tuchelil õnnestus leida Rüdigerile asendus, kes hoiaks kaitseliini sama tugevana, nagu see oli eelmisel hooajal. Klubiga sõlmis neljaks aastaks 56,4 miljoni euro eest lepingu kaitsemängija Kalidou Koulibaly. Rüdiger suundus eelmise aasta Meistrite liiga tšempioni Real Madridi ridadesse. Leping on neljaks aastaks, mille käigus jahib mees oma teist Meistrite liiga karikat.

Manchester United ja jutud Ronaldo ümber

Manchester Unitedi rivis on uuel hooajal Taani kangelane, eelnevalt Brentfordis mänginud Christian Eriksen. Lisaks toob Manchester Unitedi peatreener Erik ten Hag meeskonda uue vasakäärekaitsja, eelnevalt Feyenoordis mänginud Tyrell Malacia. Ent punasärkide keskväljakult läheb ära legendaarne Paul Pogba, kes naaseb oma vanasse klubisse Juventusesse. Lisaks lahkuvad klubist Jesse Lingard ja Juan Mata.

Muidugi ei saa mainimata jätta jutte Christiano Ronaldo lahkumisest Unitedist, et naasta LaLigasse ja mängida laenul Atlético Madridi ridades. Kuid Atlético Madridi president on hetkel avaldanud, et ei näe selleks võimalust.

Ümberkorraldused Tottenhamis

Tottenhami juhtkond on otsustanud teha tiimis suuremad ümberkorraldused ja sisse tuua päris mitu uut mängijat. Suur nimi on ründaja Ivan Perišić, kes tuleb üle Inter Milanist. Lepingu on tänaseks allkirjastanud veel Fraser Forster, väravavaht Southamptonist.

Tottenhamis alustab veel Richarlison, kellega sõlmiti 71,2 miljoni väärtuses leping viieks aastaks. Lisaks toodi Middlesbrough’st üle Djed Spence, kes võeti ridadesse 23,7 miljoni euro eest, samuti viieks aastaks.

Seevastu lahkub klubist mitu talenti, näiteks Steven Bergwijn, kes liigub tagasi kodumaale, sõlmides seal 31,4 miljoni euro eest pikalt tahetud lepingu Ajaxiga. Lisaks on minemas Cameron Carter-Vickers, kes liigub Celticu ridades Šoti liigasse, ja Jack Clarke, kes suundub 11,8 miljoni euro eest Sunderlandi.

Arsenali noor ründekolmik

Arsenali juhtkond on otsustanud oma ründavat poolt muuta ja toonud sisse mitu uut noort jalgpallurit. Eesmärk on muuta mäng kiiremaks pärast Aubameyangi lahkumist Barcelonasse 100 miljoni euro eest.

Uueks tipuründajaks on sisse toodud Gabriel Jesus Manchester Cityst, seda ligikaudu 53 miljoni eest. Noor brasiillane koos Saka ja Rowe’i toetusega äärtes peaks olema just see, noor ja kiire ründekolmik.

Lisaks on keskväljakule toodud 22-aastane portugallane Fábio Vieira, kes tuli 40 miljoni euro eest Portost. Meeskonnas on uutest tegijatest veel noor brasiillane Maquinhos São Paulost, Matt Turner ning ukraina kaitsja ja keskmängija Oleksandr Zinchenko Manchester Cityst.

Suurima nimena lahkus Arsenalist sel suvel prantslasest ründaja Alexandre Lacazette, kes naasis mängima oma sünnilinna Lyoni. Lacazette ei näidanud eelmisel hooajal ennast kõige tugevamast küljest ja Arsenali fännid olid temas pettunud.

Sadio Mané asendasid Liverpoolis noored talendid

Liverpool mängis eelmine hooaeg head tiimijalgpalli, lõpetades liigatabelis teisel kohal. Kuid sel suvel tuli klubi juhtkonnal võtta vastu raske otsus ja müüa meeskonna üks parimaid jalgpallureid Sadio Mané ligikaudu 41 miljoni eest Bayern Münchenile. Mané ise kommenteeris uut lepingut kui oma profikarjääri järgmist väljakutset.

Kuid see tähendab, et Liverpool on toonud oma ridadesse uusi noori mängijaid. Esiteks toodi Liverpooli ridadesse uus ründaja Darwin Núñez, kes eelmisel hooajal skooris Benfica eest 34 korda. Tiimiga liitus vaid 18-aastane šoti mängija Calvin Ramsay, kes olla klubi meelest ideaalne parem äärekaitse järgmiseks hooajaks, kui on vaja Trentile vahetust. Ramsay leping läks maksma ligikaudu 7,7 miljonit eurot. Juba veebruaris tahtis Liverpool enda ridadesse tuua Fábio Carvalho, kuid diil kukkus läbi, ent nüüd, suvel, suudeti asjad paika saada ja juba 1. juulist on Carvalho mänginud punases särgis.

Fulhami tagasitulek

Fulham on toonud oma ridadesse paar täiendust, et sel hooajal Premier League võimalikult eduka tulemusega lõpetada. Esiteks toodi Manchester Unitedist sisse Andreas Pereira. Mees on oma viimased kaks hooaega olnud laenul Lazios. Uueks mängijaks on veel portugallane João Palhinha, kellega sõlmiti leping viieks aastaks 23,7 miljoni eest.

Peale mängijate üleminekute ennustamise on võimalus panna kokku oma võidukas Premier League’i meeskond. Kuni jalgpalli MMi alguseni toimub OlyBeti spordiportaalis Fantasy Premier League’i turniir, mille auhinnafond on 200 000 eurot. Fantasy Premier League’i turniiri esimese vooru auhinnafond on 5000 eurot ja turniiril osalemine ei maksa midagi. Seni aga vaatame üle teiste Euroopa jalgpalliliigade mängijate üleminekud, mille ennustamine üleminekuakna sulgumiseni OlyBeti ennustusportaalis jätkub.

Kas Lewandowski aitab Barcelonal jõuda LaLiga karikani?

Lewandowski on meedias selgelt välja öelnud, et soovib Bayern Münchenist edasi liikuda ja tema soov on nüüd täidetud. Poola superstaari järgmine väljakutse ootab teda LaLigas. Mees paneb selga Barcelona särgi eesmärgiga aidata klubi taas karikani, sest eelmine hooaeg ilma Messita polnud fännide jaoks päris see. Poolakas sõlmis nelja-aastase lepingu, mille väärtuseks loetakse 50 miljonit eurot. Lisaks on Barcelona toonud oma ridadesse noore brasiillasest ääreründaja Raphinha. Leedsi fännid küll armastasid Raphinhat, kuid soovivad talle edu tulevastes väljakutsetes LaLigas.

Real Madridi plaanid pärast võidukat hooaega

LaLiga eelmise hooaja võitjal Real Madridil on õnnestunud tuua oma meeskonda 22-aastane talent, prantslane Aurélien Tchouaméni, kes mängis eelmisel hooajal Prantsuse kõrgliigas Monaco eest. Noore mängija eest võitlesid Chelsea, Liverpool ja United, mis hinda ka korralikult kruvis.

Pärast võidukat hooaega pikendab Real Madrid lepingut legendaarse keskmängija Luka Modrićiga.

Pärast võidukat hooaega pikendab Real Madrid lepingut legendaarse keskmängija Luka Modrićiga ning klubi keskväljal töötav kolmik koos Kroosi ja Casemiroga jääb samaks. Horvaatlasega sõlmiti uus leping, mis kehtib aastani 2023. Modrićil on samuti hea meel jätkata klubis, kus ta on mänginud juba 10 hooaega ja aidanud neil võita 20 erinevat karikat. Luka Modrići isiklik sponsorpartner on OlyBet.

Real Betis alustas varakult

OlyBeti kõige värskem koostööpartner, eelmise hooaja Hispaania liiga Copa del Rey võitja ja LaLiga esiviisikusse kuuluv Real Betis tõi suvise üleminekuakna ajal üle brasiillasest ründaja Willian José. Leping on neljaks aastaks ja selle väärtus on ligikaudu 10 miljonit eurot. Lisaks tõi Betisi juhtkond juurde noort jõudu, meeskonnaga liitus 21-aastane ründaja Luiz Henrique. Kaitse tugevdamiseks sõlmiti leping Luiz Felipega, kes varem mängis Lazio ridades. Laenule anti keskmängija Diego Lainez, keda võib sel hooajal näha Braga klubis.

Real Betis on Copa del Rey eelmise hooaja võitja ning LaLiga tabeli TOP5.

Fiorentina kulda väärt tehing

Itaalia klubijalgpalli kõrgeima liiga Serie A meeskond Fiorentina on see suvi olnud tegus. Sisse toodi keskmängija Rolando Mandragora, kes eelmine hooaeg mängis Juventuses. Sportlasega sõlmiti nelja-aastane leping, mille väärtus on 10 miljonit eurot. Fiorentina treenerid loodavad, et noor keskmängija aitab keskvälja mootorit kiirendada.

Lisaks oli õhus Fiorentina väravavahi koht, sest sellele kohale vajati midagi uut. Seega toodi Atalantast sisse 27-aastane 194 cm pikkune Pierluigi Gollini. Fännid on uue väravavahi tulekust elevil. Tema lepingu väärtuseks peetakse hetkel ligikaudu 8,8 miljonit eurot.

Lisaks toodi ründesse 24-aastane serblane Luka Jović, kellega sõlmiti pärast pikki läbirääkimisi kaheaastane leping, millega Fiorentina ja Madrid peavad pooleks tegema tema 5 miljoni euro suuruse palga, pärast mida Jović oma lepingust vabaneb ning Fiorentina saab mängija klubisse, makstes 6 miljonit aastas. See omakorda tähendab, et Fiorentina on sattunud kullasoonele ja maksnud päris palju alla turuväärtuse. Ennustatakse, et Jovićist saab tulevane fännide lemmik, nagu ta oli Frankfurdis.

Meeskonnast lahkub keskväljakul mänginud Erick Pulgar, kes on seda soovi juba varem väljendanud. Pulgari eest saadi 2,5 miljonit eurot ja loodetavasti sobib uus algus Lõuna-Ameerikas talle paremini kui Serie A.

Matthijs de Ligti otsus Saksa meistrite kasuks

Järgmine suur üleminek oli hollandlase Matthijs de Ligti otsus valida Bayern München, kuigi Chelseal oli suur huvi noore Hollandi keskkaitsja vastu. Ent Hollandi kaitsja otsustas ikkagi Saksa meistrite kasuks ja sõlmis viieaastase lepingu, mille väärtus on väidetavalt 70 miljonit eurot.

Uued kaitsjad PSG ridades

Ka eelmise Prantsuse kõrgliiga hooaja võitnud PSG on teinud mõned olulised vahetused. Esiteks toodi Portost keskkaitsja Vitinha, kellega sõlmiti 40 miljoni euro väärtuses leping. Teiseks nabiti turult Nuno Mendes, kellega allkirjastati samuti 40 miljoni euro väärtuses leping, et kindlustada vasakäärekaitsja koht PSG ridades.

Lisaks on palju lepinguid jalgpallimaailmas veel sõlmimata ja tiimide koosseisud võivad muutuda. Jälgi üleminekute ennustuse statistikat ja tee oma panus OlyBeti jalkaliigade portaalis.

Tähelepanu! Tegemist on hasartmänguga. Hasartmäng pole sobiv viis rahaliste probleemide lahendamiseks. Tutvuge reeglitega ja käituge vastutustundlikult!

Jaga
Kommentaarid