Värskete reeglite järgi peab Poola naissuusahüppajate kehamassiindeks jääma alla 21 ja ainult sellisel juhul saavad nad alaliidult rahalist toetust. Üldiste normide alusel peetakse täiskasvanu puhul normaalseks kehamassiindeksit, mis jääb 18,5 ja 25 vahele.

Kommentaari küsiti ka endiselt tippsuusahüppajalt ja Poola suusaliidu praeguselt juhilt Adam Małyszilt.

„A-koondises peavad olema karmid reeglid,“ teatas Małysz väljaandele SportoweFakty. „Tegemist on karmi spordialaga. Kui kellegi kehamassiindeks on 24 või 25, siis ei ole tal suusahüpetes midagi teha.“

Małysz viitas ka rahvusvahelise suusaliidu (FIS-i) värsketele reeglitele, kus suuskade pikkus sõltub kehamassiindeksist ja ka seal on maksimaalne piir 21.

Lõppenud talvel oli Pekingi taliolümpial stardis kaks Poola naissuusahüppajat. Kinga Rajda sai väikese mäe jõuproovil 35. ja Nicole Konderla 36. koha.

2018. aastal Pyeongchangis naiste suusahüpetes olümpiavõitjaks kroonitud ja kaks MM-tiitlit võitnud norralanna Maren Lundby tunnistas VG-le antud intervjuus, et Norras sellised reeglid läbi ei läheks ja tegu on reeglitega, mis võivad noortele naistele olla ohtlikud.

Lundby loobus tipptasemel spordist enne Pekingi olümpiamänge, kuna ta ei suutnud enda sõnul enam kaalu vajalikul määral alandada ja seega ei olnud ta enam esikohtade nimel võistlemiseks vajalikus konditsioonis.