35-aastane Fabregas, kes on varasemalt esindanud nii FC Barcelonat, kui ka Londoni klubisid Arsenali ja Chelsea't, veetis viimased kolm hooaega AS Monacos, mille järel sai temast vabaagent.

Lisaks MM-tiitlile on Fabregas oma särava karjääri jooksul võitnud kahel korral ka Euroopa meistrivõistlused (2008. ja 2012. aastal) ning seega tuli hispaanlase Itaalia esiliigasse siirdumine paljudele jalgpallifännidele ootamatu uudisena.

Erandiks ei olnud ka Como jalgpalliklubi tegevjuht Dennis Wise: „Ma rääkisin Darren Deiniga (Cesc Fabregase agent - R.H.V) erinevatest mängijatest ja küsisin, et kas tal oleks mulle mõnda loovat poolkaitsjat pakkuda. Ta hõikas välja Cesci nime, mille peale pidin ennast näpistama, et kas ma kuulsin tõesti õigesti? Ta vastas, et jah, Cesc Fabregas, mis sa temast arvaksid? Loomulikult olin ma nõus ja sealt need asjad hargnema hakkasid,“ rääkis endine Inglismaa koondise jalgpallur BBC-le antud intervjuus.

Fabregas ei hakkaks Comos täitma aga mitte üksnes mängija rolli, vaid tal olid klubiga suuremad plaanid. „Cesc ütles mulle, et soovib meeskonna tegemistes rohkem kaasa lüüa ning temast sai klubi kaasomanik. Täpsemaid detaile ma avaldada ei sooviks, sest see poleks aus,“ sõnas Wise.